Υπερβολικές πηγές λίπους και ζάχαρης στην αμερικανική διατροφή

Οι ερευνητές ανέλυσαν διατροφικές έρευνες που συμπληρώθηκαν από περισσότερους από 36.000 ενήλικες.

Οι Αμερικάνοι είναι γνωστό πως τρώνε πολύ λίπος και ζάχαρη ωστόσο δεν είναι μόνο τροφές όπως η πίτσα και η σόδα που κάνουν να τρώνε λίπος και ζάχαρη.

Μια νέα μελέτη διαπιστώνει ότι οι μεγάλες και οι μικρές πηγές  όταν αθροίζονται μαζί προκαλούν πολλούς ανθρώπους να το παρακάνουν χωρίς να το καταλάβουν.

Οι ερευνητές ανέλυσαν διατροφικές έρευνες που συμπληρώθηκαν από περισσότερους από 36.000 ενήλικες και συνέταξαν μια λίστα με τα τρόφιμα που καταναλώνονται πιο συχνά.

Συνολικά, οι κορυφαίες πηγές κορεσμένων λιπαρών ήταν το τυρί, η πίτσα, το παγωτό και τα αυγά. Αλλά άλλες δημοφιλείς πηγές περιελάμβαναν burritos, tacos… και κοτόπουλο.

Ο κύριος συγγραφέας αναφέρει πως ενώ το κοτόπουλο προωθείται ως πιο υγιεινή επιλογή, εξακολουθεί να έχει λίγο κορεσμένο λίπος.

Λέει, «Είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε πώς τα τρόφιμα με μικρότερες ποσότητες προσθέτουν σιγά-σιγά κορεσμένα λιπαρά με μυστικό τρόπο στη διατροφή».

Οι κορυφαίες πηγές πρόσθετης ζάχαρης ήταν τα αναψυκτικά, το τσάι, τα ποτά φρούτων και τα κέικ και οι πίτες, αλλά στη λίστα μπήκαν και τα καρυκεύματα με βάση την ντομάτα, οι μπάρες δημητριακών, τα ενεργειακά ποτά και τα ψωμιά με μαγιά.

Οι συγγραφείς λένε ότι η ανάγνωση των ετικετών των τροφίμων θα σας βοηθήσει να περιορίσετε την πρόσληψη λιπών και ζάχαρης στο συνιστώμενο 10% των ημερήσιων θερμίδων.

Πηγή: Θρεπτικά συστατικά

Exit mobile version