Πολλές γυναίκες δεν λαμβάνουν στη διάρκεια της εγκυμοσύνης επαρκείς ποσότητες ενός θρεπτικού συστατικού ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του εγκεφάλου του παιδιού, προειδοποιούν οι ειδικοί.
Η έγκαιρη αλλαγή στη διατροφή πάντως, μπορεί να βοηθήσει τις μέλλουσες μητέρες να βεβαιωθούν ότι το παιδί τους παίρνει την ουσία που χρειάζεται.
Ο Δρ. Steven Zeisel, ειδικός σε θέματα διατροφής στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, επισημαίνει ότι η ελάχιστα γνωστή βασική θρεπτική ουσία χολίνη, μπορεί να είναι το κλειδί για την ανάπτυξη του ανθρώπινου εγκεφάλου, πολλοί όμως δεν λαμβάνουν επαρκείς ποσότητες όσο βρίσκονται στη μήτρα ή κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής.
Οι έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι το συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη του εγκεφάλου και η μητέρα πρέπει να το μεταδώσει στο παιδί είτε κατά τη διάρκεια της κύησης είτε του θηλασμού μέσω του μητρικού γάλακτος. Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr
Η αξία της χολίνης: Τι πρέπει να τρώνε οι έγκυες για να αναπτυχθεί σωστά ο εγκέφαλος του παιδιού
