Το μάνγκο (Mangifera indica) είναι ένα ζουμερό και με πλούσια γεύση τροπικό φρούτο.
Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικές ουσίες και λιποδιαλυτικά φυτοχημικά.
Ειδικότερα, περιέχει χαλκό, βιταμίνη C, Β6, Α και Ε. Ένα φλιτζάνι μάνγκο (165 γρ.) παρέχει σχεδόν το 70% της Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης βιταμίνης C.
Οι βιταμίνες C, B6 και ο χαλκός συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ οι βιταμίνες A, C και E προστατεύουν τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες. Επιστημονικές μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η τακτική κατανάλωση μάνγκο προστατεύει από τις παρακάτω παθήσεις:
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr