Η Σαρακοστή ξεκίνησε και ένα από τα βασικά της χαρακτηριστικά είναι η νηστεία και η αποχή από βασικές πρωτεΐνες, όπως το κρέας και το ψάρι, αλλά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα για τους πιο αυστηρούς.
Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί ανησυχούν για την πρόσληψη ασβεστίου, το οποίο είναι βασικό συστατικό των οστών και των δοντιών.
Το 95% του ασβεστίου βρίσκεται σε αυτά τα μέρη του σώματος, όπου και αποθηκεύεται με τη μορφή μικρών κρυστάλλων, οι οποίοι παρέχουν ασβέστιο στο σώμα, όπου υπάρχει ανάγκη.
Υπάρχουν αρκετές τροφές που περιέχουν ασβέστιο, χαμηλότερης μεν βιοδιαθεσιμότητας, αλλά όχι ευκαταφρόνητες για την καθημερινή μας διατροφή. Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, οι τροφές φυτικής προέλευσης περιέχουν ασβέστιο, αλλά απορροφάται σε μικρότερο βαθμό σε σχέση με το γάλα, το τυρί και το γιαούρτι.
Εναλλακτικές πηγές ασβεστίου κατά τη νηστεία είναι:
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr