Η Καθαρά Δευτέρα έφτασε και το τραπέζι θα γεμίσει με θαλασσινά και άλλα σαρακοστιανά.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, λίγα τρόφιμα παρέχουν στον οργανισμό περισσότερο ψευδάργυρο, ιώδιο, σίδηρο και χαλκό απ’ όσο τα θαλασσινά, τα οποία είναι επίσης πλούσια σε πρωτεΐνες, χωρίς να περιέχουν πολλά λίπη ή υδατάνθρακες.
Την ίδια ώρα όμως, θεωρούνται ευπαθή τρόφιμα και μπορεί να κρύβουν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία, αν καταναλωθούν αλλοιωμένα.
Επιπλέον, μπορεί να φέρουν και να μεταδώσουν βακτήρια και ιούς, που «ενδημούν» στις μολυσμένες θάλασσες. Μπορεί επίσης να περιέχουν επικίνδυνα χημικά και βαρέα μέταλλα, επίσης εξαιτίας της μόλυνσης. Όλα αυτά μπορεί να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση -με διάρροια και εμετό– η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις υποχωρεί μέσα σε 24–48 ώρες, διάστημα αρκετό για να σας χαλάσει τη διάθεση και πιθανώς την εκδρομή!
Δείτε, λοιπόν, τα sos πριν βγείτε στην αγορά για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr