Το ρόδι συμβολίζει σε πολλούς πολιτισμούς τη γονιμότητα και την καλοτυχία.
Ταυτόχρονα, αποτελεί ένα εξαιρετικά ωφέλιμο καρπό, καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες (Α, C, Ε, φυλλικό οξύ), σίδηρο, κάλιο και φυτικές ίνες, ενώ είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες.
Ένα ρόδι καλύπτει το 40% της ποσότητας της βιταμίνης C και το 25% του φυλλικού οξέος που έχει καθημερινά ανάγκη ένας ενήλικος. Είναι επίσης πλούσιο σε τρεις διαφορετικές μορφές αντιοξειδωτικών ουσιών (τανίνες, ανθοκυανίνες, ελλαγικό οξύ) και η συνολική αντιοξειδωτική ικανότητά του έχει υπολογιστεί ότι είναι 2-3 φορές μεγαλύτερη από αυτήν του κόκκινου κρασιού ή του πράσινου τσαγιού.
Δείτε αναλυτικά τα οφέλη από την κατανάλωση ροδιού. Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr