Μια διατροφή πλούσια σε συγκεκριμένα φρούτα μπορεί να μειώσει σε σημαντικό βαθμό τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη τύπου 2.
Ερευνητές από τη Μ. Βρετανία, τις ΗΠΑ και τη Σιγκαπούρη μελέτησαν στοιχεία από τρεις μεγάλες έρευνες που είχαν συμπεριλάβει περισσότερους από 187.000 επαγγελματίες υγείας και νοσηλευτές στις ΗΠΑ και εξέταζαν τη σχέση μεταξύ κατανάλωσης φρούτων και του κινδύνου εκδήλωσης διαβήτη τύπου 2.
Το 6,5% των συμμετεχόντων είχαν εκδηλώσει διαβήτη τύπου 2.
Οι έρευνες είχαν χρησιμοποιήσει διατροφικά ερωτηματολόγια για να καταγράψουν πόσο συχνά σε περίοδο τεσσάρων ετών οι συμμετέχοντες έτρωγαν μια βασική ποσότητα από κάθε φρούτο. Από την ανάλυση των δεδομένων προέκυψε ότι τρεις μερίδες την εβδομάδα από τα παρακάτω φρούτα, μείωναν σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη τύπου 2:
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr