Μελέτες έχουν συνδέσει την κατανάλωση καυτερών τροφών με τη βελτίωση της υγείας και τη μακροζωία.
Οι ερευνητές από την Κινεζική Ακαδημία Ιατρικών Επιστημών εξέτασαν τη διατροφή περίπου 500.000 ανδρών και γυναικών για περίοδο επτά ετών και διαπίστωσαν ότι όσοι κατανάλωναν πικάντικες τροφές σχεδόν κάθε μέρα, είχαν 14% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου, συγκριτικά με όσους έτρωγαν καυτερά σπανιότερα από μία φορά την εβδομάδα.
Η προστατευτική επίδραση ήταν ανάλογη στους άνδρες και τις γυναίκες, αλλά ισχυρότερη σε όσους δεν κατανάλωναν αλκοόλ.
Η συχνή κατανάλωση καυτερών στις γυναίκες συνδέθηκε με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου ειδικά από καρκίνο, καθώς και από καρδιακές και αναπνευστικές παθήσεις. Δείτε αναλυτικά τους λόγους για να εντάξετε την κατανάλωση καυτερών τροφών στη διατροφή σας.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr