Είτε αγοράσατε περισσότερα αυγά απ’ όσα βάψατε τελικά είτε σας έμειναν πολλά κόκκινα αυγά από το πασχαλινό τραπέζι, σίγουρα αναρωτιέστε για πόσες μέρες είναι ασφαλές να τα καταναλώσετε.
Σε γενικές γραμμές, ένα αυγό έχει διάρκεια ζωής 28 ημερών, από τη μέρα που θα το γεννήσει η κότα μέχρι την αναγραφόμενη ημερομηνία «ανάλωση κατά προτίμηση έως».
Το αυγό μπορεί να καταναλωθεί βέβαια και μία ή δύο μέρες μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία, αρκεί να το βράσετε μέχρι να στερεοποιηθεί πλήρως τόσο το ασπράδι όσο και ο κρόκος (όχι μελάτο δηλαδή) ή να χρησιμοποιηθεί σε κάποια συνταγή που θα ψηθεί, όπως για παράδειγμα σε ένα κέικ.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr