Το μάνγκο είναι ένα από τα πιο νόστιμα τροπικά φρούτα.
Πέρα από τη ζουμερή υφή και την πλούσια γεύση του, είναι πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία που συμβάλλουν ποικιλοτρόπως στη διατήρηση της καλής υγείας.
Αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α και φλαβονοειδών όπως βήτα-καροτίνη, άλφα-καροτίνη, καθώς και β-κρυπτοξανθίνη.
Τα 100 γραμμάρια φρέσκου μάνγκο παρέχουν 765 IU ή το 25% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε βιταμίνη Α. Οι συγκεκριμένες ενώσεις διαθέτουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Δείτε πώς ωφελεί την υγεία σας η τακτική κατανάλωση μάνγκο:
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr