Χοληστερίνη: Οι φυσιολογικές τιμές – Ποιοι πρέπει να την ελέγχουν τακτικά (εικόνες)

Η χοληστερόλη είναι μια κηρώδης, λιπαρή ουσία στο αίμα, την οποία χρειάζεται το σώμα για να διατηρεί υγιή τα κύτταρα.

Παράγεται από το συκώτι και περιέχεται σε τροφές ζωικής προέλευσης.

Υπάρχουν δύο είδη χοληστερόλης: Η «κακή» ή LDL (λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας) και η «καλή» ή HDL (λιποπρωτεΐνη υψηλής πυκνότητας).

Φυσιολογικές τιμές

Όσο χαμηλότερες είναι οι τιμές της ολικής και «κακής» χοληστερίνης και όσο υψηλότερες οι τιμές της «καλής», τόσο το καλύτερο, γιατί μειώνεται σημαντικά η πιθανότητα πρόκλησης καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Ακόμη και αν παίρνετε λιγότερη από όση χρειάζεστε, δεν μπορεί να επηρεαστεί η υγεία σας, γιατί ένα μέρος αυτής συνθέτει το συκώτι και πάντα παίρνετε ένα ποσοστό, ακόμα και όταν καταναλώνετε ελάχιστα ζωικά προϊόντα.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

Exit mobile version