Όσοι τρέφονται ανθυγιεινά από νεαρή ηλικία, έχουν αυξημένες πιθανότητες να αναπτύξουν καρδιακές παθήσεις αργότερα στη ζωή, ειδικά αν η διατροφή τους περιέχει πολλές τροφές που συνδέονται με τη φλεγμονή, όπως είναι τα επεξεργασμένα κρέατα, το κόκκινο κρέας, τα ποτά με ζάχαρη και τα μεταποιημένα έλαια.
Οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ κατέληξαν σε νέα στοιχεία για τους μακροπρόθεσμους κινδύνους της κατανάλωσης τροφών με ζάχαρη και λιπαρά, μετά την παρακολούθηση 200.000 και πλέον Αμερικανών επαγγελματιών υγείας, μεταξύ 24 και 40 ετών, για μια περίοδο 24 έως 32 ετών. Κάθε τέσσερα χρόνια, οι συμμετέχοντες ανέφεραν ποιες τροφές κατανάλωναν και πόσο συχνά.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι ακολουθούσαν διατροφή πλούσια σε φλεγμονώδεις τροφές είχαν 38% υψηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων (CVD), συμπεριλαμβανομένων εμφραγμάτων και εγκεφαλικών επεισοδίων, από εκείνους που ανέφεραν ότι ακολουθούσαν πιο υγιεινή διατροφή.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr