Από ποιες παθήσεις προστατεύει η τακτική κατανάλωση μούρων (εικόνες)

Τα μούρα είναι ένας ευρύτερος όρος που περιλαμβάνει τα βατόμουρα, τα σμέουρα, τα μύρτιλα, τις φράουλες, τα κράνμπερι, τα φραμπουάζ, τα μαύρα, μπλε, κόκκινα και λευκά μούρα.

Τα μούρα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, ενώ δεν δίνουν θερμίδες, υδατάνθρακες και λιπαρά.

Είναι επίσης πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία σύμφωνα με επιδημιολογικές μελέτες, προστατεύουν από καρδιαγγειακά και πολλές μορφές καρκίνου.

Γι’ αυτό και τα μούρα περιλαμβάνονται στην κατηγορία των υπερτροφών.

Ειδικότερα, τα μούρα είναι πλούσια στις εξής θρεπτικές ουσίες:

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

Exit mobile version