Καρκίνος εντέρου: Τροφές που αυξάνουν και μειώνουν τον κίνδυνο (έρευνα)

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου εμφανίζεται στο χαμηλότερο μέρος του πεπτικού συστήματος.

Τα αίτια που προκαλούν καρκίνο στο παχύ έντερο δεν είναι πάντοτε σαφή.

Σημαντικό ρόλο για την ανάπτυξή του παίζουν οι γενετικές ασθένειες του εντέρου, οι χρόνιες κολίτιδες και οι πολύποδες στο έντερο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο κίνδυνος εξέλιξής τους σε καρκίνο του παχέος εντέρου είναι υψηλός.

Έρευνες αναφέρουν ότι η νόσος μπορεί να σχετίζεται και με τον παράγοντα της κακής διατροφής του ατόμου. Η αυξημένη κατανάλωση σε ζωικό λίπος και η χαμηλή πρόσληψη φυτικών ινών, δηλαδή λαχανικών, φρούτων και οσπρίων, αυξάνουν τις πθανότητες εμφάνισης του καρκίνου στο παχύ έντερο.

Σύμφωνα με τα ευρήματα νέας μελέτης, η υψηλή κατανάλωση αλκοόλ και κόκκινου κρέατος αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στο παχύ έντερο.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

Exit mobile version