Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, Β και Κ, βασικά μέταλλα όπως το ασβέστιο, ο σίδηρος, το κάλιο και το μαγνήσιο και σε αντιοξειδωτικά.
Προστατεύουν από το οξειδωτικό στρες, τονώνουν την εγκεφαλική λειτουργία, ενώ τα φυτοχημικά που περιέχουν συμβάλλουν στην πρόληψη της σκλήρυνσης των αρτηριών και των φλεγμονών που συνδέονται με καρδιακές παθήσεις.
Δείτε ποια πράσινα φυλλώδη λαχανικά αξίζει να εντάξετε στη διατροφή σας:
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr
Πράσινα φυλλώδη λαχανικά: Ποια έχουν τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά (εικόνες)
-
By Dokari News
Related Content
Marburg: Ανησυχία για αύξηση κρουσμάτων στην Τανζανία
By
Dokari.News
17 Ιανουαρίου, 2025
Εμβόλιο κατά του HIV, επίτευγμα της χρονιάς για το Science...
By
Dokari.News
12 Δεκεμβρίου, 2024
Αντιγριπικό εμβόλιο: Πώς θα το κάνετε, εντελώς δωρεάν
By
Dokari.News
7 Οκτωβρίου, 2024
Αυξημένα επίπεδα μολύβδου στο αίμα των παιδιών
By
Dokari
3 Οκτωβρίου, 2024
Ωχρά κηλίδα: Μπορεί να σταματήσει η εξέλιξη της;
By
Dokari
3 Οκτωβρίου, 2024
Αρθρίτιδα: Πως επηρεάζεται από το κρύο
By
Dokari
2 Οκτωβρίου, 2024
Καρκίνος του μαστού: Όλο και πιο συχνή η εμφάνιση του
By
Dokari
2 Οκτωβρίου, 2024
Ποιοι είναι οι συχνότεροι λόγοι τσακωμού σε μια οικογένεια;
By
Dokari
1 Οκτωβρίου, 2024
Πτώση: Κίνδυνος για άνοια στους ηλικιωμένους
By
Dokari
1 Οκτωβρίου, 2024