Ο σολομός είναι τροφή με υψηλή θρεπτική αξία, καθώς είναι ιδιαίτερα πλούσιος σε καλά λιπαρά και συγκεκριμένα σε εικοσιπενταενοϊκό οξύ (EPA) και εικοσιδιεξαενοϊκό οξύ (DHA), γνωστά για την αντιφλεγμονώδη δράση τους.
Είναι επίσης πλούσιος σε νιασίνη, παντοθενικό οξύ, ριβοφλαβίνη, βιταμίνη D, βιταμίνες Β6 και Β12, σελήνιο και φώσφορο.
Παράλληλα, δεν περιέχει θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά οξέα, ούτε υδατάνθρακες και αλάτι.
Δείτε αναλυτικά τα οφέλη από την κατανάλωση σολομού, αλλά και ελαίου σολομού: Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr
Έλαιο σολομού: Γιατί είναι ευεργετικό για την υγεία (εικόνες)
-
By Dokari News
Related Content
Αντιγριπικό εμβόλιο: Πώς θα το κάνετε, εντελώς δωρεάν
By
Dokari.News
7 Οκτωβρίου, 2024
Αυξημένα επίπεδα μολύβδου στο αίμα των παιδιών
By
Dokari
3 Οκτωβρίου, 2024
Ωχρά κηλίδα: Μπορεί να σταματήσει η εξέλιξη της;
By
Dokari
3 Οκτωβρίου, 2024
Αρθρίτιδα: Πως επηρεάζεται από το κρύο
By
Dokari
2 Οκτωβρίου, 2024
Καρκίνος του μαστού: Όλο και πιο συχνή η εμφάνιση του
By
Dokari
2 Οκτωβρίου, 2024
Ποιοι είναι οι συχνότεροι λόγοι τσακωμού σε μια οικογένεια;
By
Dokari
1 Οκτωβρίου, 2024
Πτώση: Κίνδυνος για άνοια στους ηλικιωμένους
By
Dokari
1 Οκτωβρίου, 2024
Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον καρκίνο του αίματος
By
Dokari
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Θεραπεία γονιμότητας: Αυξάνουν τα καρδιακά προβλήματα στα μωρά;
By
Dokari
30 Σεπτεμβρίου, 2024