Έλαιο σολομού: Γιατί είναι ευεργετικό για την υγεία (εικόνες)

Ο σολομός είναι τροφή με υψηλή θρεπτική αξία, καθώς είναι ιδιαίτερα πλούσιος σε καλά λιπαρά και συγκεκριμένα σε εικοσιπενταενοϊκό οξύ (EPA) και εικοσιδιεξαενοϊκό οξύ (DHA), γνωστά για την αντιφλεγμονώδη δράση τους.

Είναι επίσης πλούσιος σε νιασίνη, παντοθενικό οξύ, ριβοφλαβίνη, βιταμίνη D, βιταμίνες Β6 και Β12, σελήνιο και φώσφορο.

Παράλληλα, δεν περιέχει θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά οξέα, ούτε υδατάνθρακες και αλάτι.

Δείτε αναλυτικά τα οφέλη από την κατανάλωση σολομού, αλλά και ελαίου σολομού:

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

Exit mobile version