Ο σολομός είναι τροφή με υψηλή θρεπτική αξία, καθώς είναι ιδιαίτερα πλούσιος σε καλά λιπαρά και συγκεκριμένα σε εικοσιπενταενοϊκό οξύ (EPA) και εικοσιδιεξαενοϊκό οξύ (DHA), γνωστά για την αντιφλεγμονώδη δράση τους.
Είναι επίσης πλούσιος σε νιασίνη, παντοθενικό οξύ, ριβοφλαβίνη, βιταμίνη D, βιταμίνες Β6 και Β12, σελήνιο και φώσφορο.
Παράλληλα, δεν περιέχει θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά οξέα, ούτε υδατάνθρακες και αλάτι.
Δείτε αναλυτικά τα οφέλη από την κατανάλωση σολομού, αλλά και ελαίου σολομού: Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Instagram
Ακολούθησε μας στο Twitter
Ακολούθησε μας στο YouTube
Κάνε λήψη της εφαρμογής του Dokari.gr στο App Store
Κάνε λήψη της εφαρμογής του Dokari.gr στο Google Play