Το σπανάκι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και αποτελεί εξαιρετική πηγή πολλών βιταμινών και μετάλλων, όπως η βιταμίνη Α, η βιταμίνη C, η βιταμίνη Κ1, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ο σίδηρος, το ασβέστιο, το μαγγάνιο, το μαγνήσιο και το φυλλικό οξύ.
Ένα φλιτζάνι βρασμένο σπανάκι υπερκαλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού μας σε βιταμίνες Α και Κ. Είναι επίσης ιδανικό για τη σιλουέτα σας, αφού τα 100 γραμμάρια δίνουν μόλις 23 θερμίδες.
Δείτε αναλυτικά στις εικόνες που ακολουθούν πώς ωφελείτε την υγεία σας αν καταναλώνετε τακτικά σπανάκι:
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr