Τα τρόφιμα χωρίς γλουτένη κερδίζουν σταθερά έδαφος τα τελευταία χρόνια, καθώς τα προτιμά περίπου το 25% των καταναλωτών.
Η γλουτένη είναι μείγμα πρωτεϊνών που περιέχεται στους σπόρους των δημητριακών, όπως το σιτάρι, η βρόμη και το κριθάρι. Λειτουργεί ως τροφή για το φυτό κατά τη διάρκεια της βλάστησης.
Όπως προειδοποιούν αμερικανοί επιστήμονες, η διατροφή χωρίς γλουτένη ενδέχεται να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό στα παιδιά τα οποία δεν πάσχουν από δυσανεξία, ευαισθησία ή αλλεργία στο σιτάρι.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr
Διατροφή χωρίς γλουτένη: Οι κίνδυνοι για την καρδιά (εικόνες)
-
By Dokari News
Related Content
Αντιγριπικό εμβόλιο: Πώς θα το κάνετε, εντελώς δωρεάν
By
Dokari.News
7 Οκτωβρίου, 2024
Αυξημένα επίπεδα μολύβδου στο αίμα των παιδιών
By
Dokari
3 Οκτωβρίου, 2024
Ωχρά κηλίδα: Μπορεί να σταματήσει η εξέλιξη της;
By
Dokari
3 Οκτωβρίου, 2024
Αρθρίτιδα: Πως επηρεάζεται από το κρύο
By
Dokari
2 Οκτωβρίου, 2024
Καρκίνος του μαστού: Όλο και πιο συχνή η εμφάνιση του
By
Dokari
2 Οκτωβρίου, 2024
Ποιοι είναι οι συχνότεροι λόγοι τσακωμού σε μια οικογένεια;
By
Dokari
1 Οκτωβρίου, 2024
Πτώση: Κίνδυνος για άνοια στους ηλικιωμένους
By
Dokari
1 Οκτωβρίου, 2024
Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον καρκίνο του αίματος
By
Dokari
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Θεραπεία γονιμότητας: Αυξάνουν τα καρδιακά προβλήματα στα μωρά;
By
Dokari
30 Σεπτεμβρίου, 2024