Η σκλήρυνση κατά πλάκας, γνωστή και ως πολλαπλή σκλήρυνση, συμβαίνει όταν φθείρεται σταδιακά η μυελίνη, η λιπαρή εξωτερική επίστρωση των νευρικών ινών που επιτρέπει τη μεταφορά σημάτων από και προς τον εγκέφαλο.
Αν και οι βαθύτερες αιτίες της σκλήρυνσης κατά πλάκας παραμένουν ασαφείς, η νόσος θεωρείται αποτέλεσμα της επίθεσης του ανοσοποιητικού συστήματος στη μυελίνη, με αποτέλεσμα τη σταδιακή καταστροφή της.
Όταν η καταστροφή της μυελίνης είναι πια προχωρημένη, διακόπτεται η ομαλή μεταφορά σημάτων που ρυθμίζουν τις πέντε αισθήσεις, καθώς και την κίνηση.
Οι αναλύσεις των ερευνητών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση υγιεινών τροφών συνδέεται με μικρότερο κίνδυνο απομυελίνωσης. Οι τροφές αυτές είναι οι εξής:
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr