Δυσανεξία στη λακτόζη: Εναλλακτικές πηγές ασβεστίου για όσους δεν πίνουν γάλα (photos)

Η δυσανεξία στη λακτόζη προκαλείται όταν το λεπτό έντερο δεν παράγει επαρκείς ποσότητες λακτάσης, του ενζύμου που διασπά τη λακτόζη, ενός είδους σακχάρων που βρίσκεται στο γάλα και σε άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι η δημοφιλέστερη και η καλύτερη διατροφική πηγή ασβεστίου.

Οι ενήλικες χρειάζονται κατά μέσο όρο 1.000 mg ασβεστίου καθημερινά, ποσότητα που αντιστοιχεί σε τρεις με τέσσερις μερίδες τροφίμων πλούσιων στο θρεπτικό συστατικό.

Δείτε εναλλακτικές πηγές ασβεστίου αν δεν τρώτε γαλακτοκομικά:

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

Exit mobile version