Η δυσανεξία στη λακτόζη προκαλείται όταν το λεπτό έντερο δεν παράγει επαρκείς ποσότητες λακτάσης, του ενζύμου που διασπά τη λακτόζη, ενός είδους σακχάρων που βρίσκεται στο γάλα και σε άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα.
Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι η δημοφιλέστερη και η καλύτερη διατροφική πηγή ασβεστίου.
Οι ενήλικες χρειάζονται κατά μέσο όρο 1.000 mg ασβεστίου καθημερινά, ποσότητα που αντιστοιχεί σε τρεις με τέσσερις μερίδες τροφίμων πλούσιων στο θρεπτικό συστατικό.
Δείτε εναλλακτικές πηγές ασβεστίου αν δεν τρώτε γαλακτοκομικά: Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Instagram
Ακολούθησε μας στο Twitter
Ακολούθησε μας στο YouTube
Κάνε λήψη της εφαρμογής του Dokari.gr στο App Store
Κάνε λήψη της εφαρμογής του Dokari.gr στο Google Play