Βάζεις λεμόνι στη μπύρα; Ο λόγος που πρέπει να το σταματήσεις αμέσως

Ωραίος ο συνδυασμός, υπάρχει όμως κάτι σοβαρότερο που πρέπει να σκεφτείς

Καλοκαιράκι και μπύρα πάνε μαζί και πολλοί είναι εκείνοι που βάζουν μία φέτα λεμόνι για να την απολαύσουν στην παραλία ή σε κάποιο μαγαζί.

Συνήθως αυτό γίνεται στη ξανθιά μπύρα και η αλήθεια είναι πως η γεύση είναι υπέροχη, υπάρχει όμως ένας σοβαρός λόγος που πρέπει να σταματήσεις να το κάνεις.

Διακοπές στα πανέμορφα ελληνικά νησιά. Με τα καλύτερα πακέτα για τη διαμονή σας.

Το λεμόνι έχει ένα συστατικό που ονομάζεται κιτρικό οξύ. Όταν αυτό παραμείνει για πολλή ώρα στον ήλιο και γενικά σε υψηλή θερμοκρασία, γίνεται τοξικό. Έτσι προκύπτει το φαινόμενο με το όνομα «Δερματίτιδα της Μαργαρίτας» ή «Νόσος Λάιμ», το οποίο μπορεί να προκαλέσει μέχρι και εγκαύματα.

Η «Νόσος Λάιμ» προκαλείται όταν πέσει πάνω στο δέρμα μας κάποιο υγρό (π.χ. η μπίρα), το οποίο περιέχει μέσα λεμόνι και έχει εκτεθεί στον ήλιο για πολλή ώρα. Έτσι πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν θελήσουμε να απολαύσουμε αυτό το συνδυασμό…

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε τι συμβαίνει όταν ακουμπήσει μύγα το φαγητό σας (pics)

Αγοράκι 23 μηνών φεύγει από το κρεβάτι για να κοιμηθεί με τον σκύλο (video)

Ιωάννα Τούνη: Στη Μύκονο με μαγιό που κόβει την ανάσα (video)

Exit mobile version