Ο σίδηρος χρειάζεται για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων που μεταφέρουν οξυγόνο σε όλο το σώμα.
Ο αιμικός σίδηρος που προέρχεται από τροφές όπως κρέας και πουλερικά απορροφάται καλύτερα από τον οργανισμό, σε σύγκριση με τον σίδηρο που προέρχεται από φυτικές πηγές. Η απορρόφηση σιδήρου από τροφές φυτικής προέλευσης βελτιώνεται όταν λαμβάνεται στο πλαίσιο ισορροπημένης διατροφής.
Δείτε ποιοι ξηροί περιλαμβάνουν τον περισσότερο σίδηρο:
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr
Οι ξηροί καρποί με τον περισσότερο σίδηρο (εικόνες)
-
By Dokari News

Related Content
Δωρεάν εξετάσεις για την καρδιά: Ξεκινά η αποστολή των SMS
By
Dokari.News
9 Φεβρουαρίου, 2025
Marburg: Ανησυχία για αύξηση κρουσμάτων στην Τανζανία
By
Dokari.News
17 Ιανουαρίου, 2025
Εμβόλιο κατά του HIV, επίτευγμα της χρονιάς για το Science...
By
Dokari.News
12 Δεκεμβρίου, 2024
Αντιγριπικό εμβόλιο: Πώς θα το κάνετε, εντελώς δωρεάν
By
Dokari.News
7 Οκτωβρίου, 2024
Αυξημένα επίπεδα μολύβδου στο αίμα των παιδιών
By
Dokari
3 Οκτωβρίου, 2024
Ωχρά κηλίδα: Μπορεί να σταματήσει η εξέλιξη της;
By
Dokari
3 Οκτωβρίου, 2024
Αρθρίτιδα: Πως επηρεάζεται από το κρύο
By
Dokari
2 Οκτωβρίου, 2024
Καρκίνος του μαστού: Όλο και πιο συχνή η εμφάνιση του
By
Dokari
2 Οκτωβρίου, 2024
Ποιοι είναι οι συχνότεροι λόγοι τσακωμού σε μια οικογένεια;
By
Dokari
1 Οκτωβρίου, 2024