Είναι τελείως άχρηστο ή και επικίνδυνο!
Από την παιδική ηλικία μας, μάθαμε να πλένουμε ο,τι πρόκειται να φάμε. Ωστόσο, πολύ λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι μερικές φορές αυτή η συνήθεια κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.
Το πλύσιμο μερικών τροφίμων οδηγεί στην εξάπλωση βακτηρίων, τα καταστρέφει ή απλά δεν προσφέρει τίποτα απολύτως.
Ποια τρόφιμα όμως είναι αυτά; Αυγά
Κάποια αυγά του εμπορίου έχουν ήδη καθαριστεί και καλυφθεί με ειδικό αντιβακτηριακό το οποίο αν τα ξεπλένουμε θα χαθεί
Κοτόπουλο Το κοτόπουλο είναι φοράς μερικών από των πιο επικίνδυνων βακτηρίων με κυριότερο την σαλμονέλα. Με το πλύσιμο δεν φεύγει κανένα από αυτά, αντίθετα αν υπάρχουν τα εξαπλώνεται σε όλες τις επιφάνειες που πιτσιλάνε οι σταγόνες του νερού. Το σωστό μαγείρεμα σκοτώνει καθετί.
Κρέας
Ισχύει ότι και για το κοτόπουλο. Καθαρίστε την επιφάνει του κρέατος με απορροφητικό χαρτί και πλύνεται καλά τα χέρια σας και τις επιφάνειες κοπής. Ζυμαρικά
Είναι πραγματικά αδιανόητο το ο,τι κάποιοι πλένουν τα ζυμαρικά πριν ή μετά το βράσιμο, κάτι που κάνεις ειδικά τους σεφ της ιταλικής κουζίνας έξαλλους. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να ξεπλένουν το πολύτιμο άμυλο που χρειάζεται για να δέσουν με την σάλτσα τους και να τα παγώσουν πριν καλά καλά φτάσουν στο πιάτο.
Μανιτάρια Τα μανιτάρια απορροφούν εύκολα το νερό, οπότε η επαφή μαζί του τα αλλοιώνει. Αν θέλετε οπωσδήποτε να τα πλύνεται κάντε το μόνο αν είναι αρκετά φρέσκα, με ένα γρήγορο ξέπλυμα και αμέσως σκουπίστε τα καλά με χαρτί. Και αυτό μόνο αμέσως πριν το μαγείρεμα, διαφορετικά θα μαυρίσουν.
Πηγή : e-radio.gr