Απίστευτο!
Όλοι πετάνε τις φλούδες των κρεμμυδιών.
Ωστόσο, υπάρχει χρήση και γι’αυτές! Διαβάστε παρακάτω 6 πράγματα που μπορείτε να κάνετε και δεν τα τις ξαναπετάξετε.
1. Βαφή για τα πασχαλινά αβγά: 2. Για γεύση στις σούπες: 3. Προστασία για τα φυτά: 4. Προστασία από κράμπες στην γάμπα: 5. Βαφή για τα μαλλιά: Για να βάψετε τα μαλλιά σας, ρίξτε τους το υγρό μετά το λούσιμο. Αφήστε το να κάτσει για λίγα λεπτά και μετά ξεπλύντε. Αν θέλετε πιο έντονο χρώμα, επαναλάβετε και ξεπλύντε ακόμα μία φορά.
6. Ψήστε ψωμί: Πηγή: fumara.gr
Μπορεί το Πάσχα να αργεί, αλλά δεν είναι νωρίς για να αρχίσετε να μαζεύετε φλούδες κρεμμυδιών. Μπορείτε να βάψετε τα αβγά σας σε όμορφες καφέ, βιολετί και σκούρες μπεζ αποχρώσεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βράσετε μαζί τα αβγά και τις φλούδες. Εναλλακτικά, μπορείτε να βάλετε τις φλούδες πάνω στο αβγό και να το τυλίξετε με αλουμινόχαρτο πριν το βράσετε.
Οι φλούδες κρεμμυδιού μπορούν να προσθέσουν αρκετή γεύση στις σούπες αλλά και να δώσουν ένα όμορφο, καφέ φυσικό χρώμα. Μπορείτε να τις φυλάξετε σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε κάποια σούπα.
Οι φλούδες κρεμμυδιού είναι καλές για την προστασία των φυτών από συγκεκριμένους μύκητες και έντομα. Ανακατέψτε 100 γραμμάρια φλούδες κρεμμυδιού με 4 φλιτζάνια νερό και αφήστε τα να κάτσουν για 7 μέρες σε ένα αεροστεγές δοχείο. Πριν το χρησιμοποιήσετε, διαλύστε το με 10 μέρη νερού.
O ζωμός από φλούδες κρεμμυδιού είναι ένας φυσικός τρόπος για να προλάβετε τις κράμπες στην γάμπα. Βράστε δύο χούφτες φλούδες κρεμμυδιού σε νερό για 10-20 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία. Βγάλτε τις φλούδες από το υγρό και καταναλώστε ένα φλιτζάνι ζωμού τη μέρα πριν πέσετε για ύπνο. Δεν θα ξυπνάτε πλέον με κράμπες.
Οι φλούδες κρεμμυδιού είναι τέλεια, φυσική βαφή για τα μαλλιά σε χάλκινες αποχρώσεις. Πάρτε μια χούφτα φλούδες και βράστε τις με νερό. Αφήστε τις να βράζουν 5 λεπτά με το καπάκι κλειστό. Μετά αφήστε το υγρό να κρυώσει και αφαιρέστε τις φλούδες.
Με τις φλούδες κρεμμυδιού μπορείτε να δώσετε στο ψωμί υπέροχο άρωμα. Αναλόγως την ένταση της γεύσης που θέλετε, δοκιμάστε να αντικαταστήσετε 1-5% του αλευριού με αποξηραμένες και τριμμένες φλούδες κρεμμυδιού.