Εκτός από αγαπημένο φρούτο μικρών και μεγάλων, η μπανάνα έχει μεγάλη θρεπτική αξία.
Είναι πλούσια σε άμυλο που προσφέρει ενέργεια, σε κάλιο που καταπολεμά την κατακράτηση και τις κράμπες, αποτελεί φάρμακο κατά της διάρροιας και συμβάλει στην καλύτερη υγεία του καρδιαγγειακού μειώνοντας τη χοληστερόλη.
Ταυτόχρονα, έχει βρεθεί ότι μειώνει και τις πιθανότητες για ορισμένες μορφές καρκίνου. Οι ώριμες μπανάνες, ακόμη κι αν έχουν ωριμάσει τόσο που έχουν μαύρα σημάδια, είναι η καλύτερη επιλογή. Διαβάστε αναλυτικά στο www.onmed.gr.
Για να αποκομίσετε όμως όλα τα παραπάνω οφέλη της μπανάνας, είναι σημαντικό να την καταναλώσετε στην κατάλληλη φάση.
Έρευνες έχουν δείξει ότι οι πολύ ώριμες μπανάνες είναι πιο αποτελεσματικές στη θωράκιση της υγείας, καθώς περιέχουν μια ουσία που αποκαλείται «παράγοντας νέκρωσης όγκων», (TNF – Tumor Necrosis Factor) που έχει την ικανότητα να δρα ενάντια στα μη φυσιολογικά κύτταρα.