Γλυκαντικές ουσίες: Οι επιπτώσεις της υπερκατανάλωσης στη μνήμη και τη μάθηση

Η φρουκτόζη, το φυσικό γλυκαντικό των φρούτων και η συνθετική εκδοχή της που προστίθεται σε διάφορα τρόφιμα και ποτά, μπορεί να κάνουν κακό στον οργανισμό, αυξάνοντας τον κίνδυνο για διαβήτη, παχυσαρκία και ηπατοπάθεια.

Εκτός από τις επιπτώσεις στη σωματική υγεία, η υπερκατανάλωση φρουκτόζης επηρεάζει και τις πνευματικές ικανότητες.
Ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες έκαναν πειράματα με αρουραίους και διαπίστωσαν ότι η διατροφή με υπερδοσολογία γλυκόζης συντελούσε σε μειωμένη ικανότητα μάθησης αλλά και υπολειτουργία της μνήμης.

Διαβάστε περισσότερα: Onmed

Exit mobile version