Η φρουκτόζη, το φυσικό γλυκαντικό των φρούτων και η συνθετική εκδοχή της που προστίθεται σε διάφορα τρόφιμα και ποτά, μπορεί να κάνουν κακό στον οργανισμό, αυξάνοντας τον κίνδυνο για διαβήτη, παχυσαρκία και ηπατοπάθεια.
Εκτός από τις επιπτώσεις στη σωματική υγεία, η υπερκατανάλωση φρουκτόζης επηρεάζει και τις πνευματικές ικανότητες. Διαβάστε περισσότερα: Onmed
Ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες έκαναν πειράματα με αρουραίους και διαπίστωσαν ότι η διατροφή με υπερδοσολογία γλυκόζης συντελούσε σε μειωμένη ικανότητα μάθησης αλλά και υπολειτουργία της μνήμης.