Οι άνθρωποι που καταναλώνουν συστηματικά τρόφιμα και ροφήματα με τεχνητά γλυκαντικά μπορεί να έχουν πιο έντονο αίσθημα πείνας.
Αυστραλοί ερευνητές του Κέντρου Charles Perkins του Πανεπιστημίου του Σύδνεϋ και του Ινστιτούτου Ιατρικής Έρευνας Garvan, μελέτησαν τα «μυγάκια» των φρούτων (δροσόφιλες).
Οι ερευνητές έδιναν επί μέρες στα μυγάκια διατροφή πλούσια σε συνθετικό γλυκαντικό σουκραλόζη, διαπιστώνοντας ότι στην αρχή δεν τα επηρέαζε ιδιαίτερα. Διαβάστε περισσότερα: Onmed Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.
Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.
Διαβάστε επίσης: Βίντεο-σοκ: Μαθητής πέταξε από τον τέταρτο όροφο συμμαθητή του (video)
Δεν μπορούσε να μπει στο σούπερ μάρκετ χωρίς μάσκα – Δείτε τι έφτιαξε (video)
Ρίχνετε το λάδι στον νεροχύτη μετά το τηγάνισμα; Σταματήστε αμέσως (photos)
Έπειτα από πέντε μέρες όμως, τα έντομα είχαν αρχίσει να τρώνε περισσότερο και έγιναν υπερκινητικά, ενώ έδειχναν να έχουν γίνει πολύ πιο ευαίσθητα στα σάκχαρα των τροφίμων αφού τα αποζητούσαν επίμονα.