Η συμβολή της κατανάλωσης μηλόξυδου στην απώλεια κιλών αποτελεί έναν από τους πιο διαδεδομένους διαιτητικούς μύθους.
Πλέον υπάρχουν και επιστημονικά τεκμήρια που το επιβεβαιώνουν. Σύμφωνα με τα ευρήματα νέας μελέτης που δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Journal of Functional Foods, η κατανάλωση μιας μικρής ποσότητας μηλόξυδου πριν το γεύμα, βοηθάει στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.
Οι συμμετέχοντες στην έρευνα ήπιαν πριν το γεύμα τους μία κουταλιά της σούπας μηλόξυδο διαλυμένο σε περίπου 250γρ νερού και όπως διαπίστωσαν οι ειδικοί είχαν χαμηλότερα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σε σύγκριση με όσους δεν ήπιαν μηλόξυδο πριν από το φαγητό.
«Το οξικό οξύ, το βασικό συστατικό του ξυδιού, επηρεάζει την ικανότητα του οργανισμού να αφομοιώσει το άμυλο» αναφέρει ο επικεφαλής της μελέτης Carol Johnston, αναπληρωτής διευθυντής της Σχολής Διατροφής και Προαγωγής της Υγείας στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα. Διαβάστε περισσότερα: onmed
Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.
Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr. Διαβάστε επίσης:
Βίντεο-σοκ: Μαθητής πέταξε από τον τέταρτο όροφο συμμαθητή του (video)
Δεν μπορούσε να μπει στο σούπερ μάρκετ χωρίς μάσκα – Δείτε τι έφτιαξε (video) Ρίχνετε το λάδι στον νεροχύτη μετά το τηγάνισμα; Σταματήστε αμέσως (photos)