Οι ουσίες που μακραίνουν τα μαλλιά και πού θα τις βρείτε

Όλο και περισσότερες γυναίκες στρέφονται τα τελευταία χρόνια στη λήψη συμπληρωμάτων διατροφής προκειμένου να ενισχύσουν τις ρίζες των μαλλιών τους , δίνοντάς τους δύναμη, όγκο και μήκος.

 

Οι ειδικοί εστιάζουν στη σωστή διατροφή, η οποία αποτελεί το κλειδί και για την υγεία των μαλλιών σας, εφόσον δεν συντρέχουν παθολογικοί λόγοι που να τα επηρεάζουν.
Συχνά συστήνουν ορισμένες βιταμίνες και στοχευμένη φαρμακευτική θεραπεία, που έχουν καλά αποτελέσματα.

Βιοτίνη

Η βιοτίνη είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη του συμπλέγματος Β, η οποία βρίσκεται στο συκώτι, το αυγό, τη σόγια, τα φασόλια τα φιστίκια, και σε μικρότερη περιεκτικότητα στο κρέας, τα δημητριακά ολικής άλεσης και τα γαλακτοκομικά.

Είναι απαραίτητη για τον μεταβολισμό των λιπών και των υδατανθράκων, ενώ θεωρείται ότι βοηθά στην τριχόπτωση και την αλωπεκίαση. Βοηθά επίσης όσους έχουν εύθραυστα νύχια και σμηγματορροϊκή δερματίτιδα.

Η έλλειψή της μπορεί να εκδηλωθεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε άτομα που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες από ωμό ασπράδι αυγού (επειδή περιέχει αβιδίνη που δεσμεύει τη βιοτίνη), καθώς και σε χρόνια παρεντερική σίτιση.
Πολλοί ειδικοί συστήνουν συμπληρώματα βιοτίνης για την υγεία των μαλλιών, επειδή είναι υδατοδιαλυτή και δεν έχει παρενέργειες.

Διαβάστε τις άλλες Onmed

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο-σοκ: Μαθητής πέταξε από τον τέταρτο όροφο συμμαθητή του (video)

Δεν μπορούσε να μπει στο σούπερ μάρκετ χωρίς μάσκα – Δείτε τι έφτιαξε (video)

Ρίχνετε το λάδι στον νεροχύτη μετά το τηγάνισμα; Σταματήστε αμέσως (photos)

Exit mobile version