Επίδομα βενζίνης: Οι δικαιούχοι για τα 200 έως 400 ευρώ

«Ράλι» ανόδου σε πετρέλαιο και βενζίνη μετά τις εξελίξεις στην Ουκρανία, με τους Έλληνες να στενάζουν στα βενζινάδικα.

Με τη βενζίνη να ξεπερνά ακόμα και το 2,18 σε ορισμένες περιπτώσεις οι καταναλωτές περιορίζονται στο να αγοράζουν βενζίνη και πετρέλαιο με το σταγονόμετρο, περιορίζοντας τις μετακινήσεις τους στις τελείως απαραίτητες.

Η ακρίβεια οδηγεί την κυβέρνηση να κινηθεί σε δύο κατευθύνσεις ώστε να ενισχυθούν τα ευάλωτα κυρίως νοικοκυριά.

Κουπόνι για βενζίνη

Από τη μία προβλέπονται οι μόνιμες μειώσεις φόρων και από την άλλη έκτακτες παρεμβάσεις, ώστε να μειωθούν οι επιβαρύνσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων ιδίως έναντι των ενεργειακών προιόντων μέσα από ένα κουπόνι που θα χορηγείται ηλεκτρονικά.

Το νέο μέτρο που έχει προστεθεί είναι παρέμβαση στις τιμές των καυσίμων μέσω επιστροφής κάποιου ποσού του φόρου αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν θα ισχύσει για όλους αλλά θα αφορά πάλι συγκεκριμένες ομάδες βάσει πάλι εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

Πιθανόν, «πιλότος» για τη νέα παρέμβαση να είναι ένας μηχανισμός ανάλογος με αυτόν του επιδόματος θέρμανσης, με τους δικαιούχους να υποβάλλουν αιτήσεις σε μια αντίστοιχη πλατφόρμα.

Πληροφορίες του LIVE NEWS λένε πως σε λίγες ημέρες, ίσως και την Τετάρτη και πάντως σίγουρα μέχρι την Παρασκευή θα ανακοινωθεί το νέο διευρυμένο πακέτο στήριξης.

Το επικρατέστερο σενάριο θέλει η οικονομική ενίσχυση να δίνεται σε πάνω από 1 εκατ. δικαιούχους με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και το ποσό να είναι κλιμακωτό από 200 – 400 ευρώ, ανάλογα με την σύνθεση του νοικοκυριού.

Δικαιούχοι θα είναι χαμηλοσυνταξιούχοι, νοικοκυριά που εντάσσονται στο

Exit mobile version