Συμβουλές από τον ΕΟΔΥ για ασφαλή προετοιμασία κρέατος για το εορταστικό τραπέζι

Χρήσιμες οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για τον τρόπο προετοιμασίας του κρέατος, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος τροφικής δηλητηρίασης… 

Τα δεδομένα του ΕΟΔΥ δείχνουν ότι πολύ συχνά παθαίνουμε «τροφική δηλητηρίαση», εμφανίζουμε δηλαδή συμπτώματα γαστρεντερίτιδας μετά από κατανάλωση μολυσμένου τροφίμου τόσο εκτός όσο και εντός του οικιακού περιβάλλοντος.

Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται και την περίοδο των εορτών και οφείλεται κατά κύριο λόγο σε κακούς χειρισμούς – πρακτικές στην προετοιμασία και συντήρηση των τροφίμων.

Οι απλές συμβουλές που ακολουθούν μπορούν να μας βοηθήσουν να αποφύγουμε συνήθη λάθη στο χειρισμό του κρέατος κατά την προετοιμασία του χριστουγεννιάτικου γεύματος.

Αποψύξτε το κρέας τοποθετώντας το:

Χειριστείτε το ωμό κρέας σωστά…

Μαγειρέψτε το κρέας και τη γέμιση επαρκώς

Χειρισμός των περισσευμάτων

Exit mobile version