Η σόγια στη διατροφή του παιδιού σας μπορεί να ενισχύσει τη δύναμη του εγκεφάλου του και να αυξήσουν τις ικανότητες σκέψης και προσοχής, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.
Συγκεκριμένα οι ερευνητές χρησιμοποίησαν διατροφικά αρχεία 7 ημερών για να υπολογίσουν την πρόσληψη μακροθρεπτικών συστατικών, μικροθρεπτικών συστατικών, βιταμινών και ισοφλαβονών σε 128 παιδιά. Στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν γραπτά και ηλεκτρονικά τεστ για να μετρηθούν οι πνευματικές τους ικανότητες, οι δεξιότητες προσοχής και η ταχύτητα επεξεργασίας πληροφοριών.
Συνολικά, οι συμμετέχοντες κατανάλωναν χαμηλές ποσότητες ισοφλαβονών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα. Αλλά εκείνοι που έτρωγαν τις περισσότερες ισοφλαβόνες είχαν ταχύτερους χρόνους απόκρισης κατά τη διάρκεια εργασιών προσοχής και μεγαλύτερες ταχύτητες επεξεργασίας.
Δεν βρέθηκε συσχέτιση μεταξύ της πρόσληψης ισοφλαβόνης σόγιας και της γενικής πνευματικής ικανότητας.
Ένας συγγραφέας λέει ότι οι τροφές σόγιας δεν αποτελούν τακτικό μέρος της διατροφής των παιδιών στις ΗΠΑ, αλλά «η μελέτη μας προσθέτει στοιχεία για τη σημασία των θρεπτικών συστατικών που βρίσκονται στις τροφές σόγιας για την παιδική γνωστική λειτουργία».
Καλές πηγές ισοφλαβονών περιλαμβάνουν το ψημένο edamame, τα σόγια, το γάλα σόγιας, το τόφου και τα ψήγματα με βάση τη σόγια.
Πηγή: The American Society for Nutrition