Λίβερπουλ: Κίνδυνος τιμωρίας από την UEFA

Η Λίβερπουλ δεν έχει συμμορφωθεί με τους κανόνες του Financial Fair Play της UEFA και σύμφωνα με δημοσιεύματα είναι πολύ πιθανό να στερηθεί την πριμοδότηση από τη συμμετοχή της στο Champions League.

 

Είναι γνωστό πια πως η UEFA έχει γίνει… αμείλικτη στο θέμα της τήρησης του Financial Fair Play (FFP). Το κατάλαβαν πολύ καλά αυτό οι Μάντσεστερ Σίτι και Παρί Σεν Ζερμέν που τιμωρήθηκαν με υψηλότατα πρόστιμα και σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο έρχεται και η ώρα της Λίβερπουλ να μπει σε αυτή την κατηγορία ομάδων. Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, οι «Reds» έχουν παρουσιάσει ζημιές την τελευταία διετία και αυτό σημαίνει πως θα τιμωρηθούν από την UEFA και για αρχή δεν θα τους δοθούν τα 9 εκατ. ευρώ που προβλέπονταν για τη συμμετοχή τους στο Champions League.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το FFP θέλει τις ομάδες που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις να έχουν ζημιές λιγότερες των 45 εκατ. ευρώ στην τελευταία διετία. Η Λίβερπουλ έχει παρουσιάσει ζημιές της τάξης των 63 εκατ. ευρώ τη σεζόν 2012-2013, κι αυτό από μόνο του είναι ικανό να φέρει επιπτώσεις. Πάντως, οι πρώτες αντιδράσεις – ανεπίσημες – από την πλευρά του συλλόγου αναφέρουν πως δεν υπάρχει ανησυχία για το θέμα. Οι ιθύνοντες έχουν ήδη ενημερωθεί για την πρόθεση της UEFA να μην της καταβάλει τα χρήματα για την ευρωπαϊκή της συμμετοχή κι ετοιμάζονται να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να λυθεί το θέμα.

Πηγή: onsports.gr

Exit mobile version