Δεκάλεπτη… πρόκριση για τον Απόλλωνα Σμύρνης

Την πρόκριση για τη δεύτερη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος πήρε ο Απόλλων που νίκησε 2-1 την Καλλιθέα στη Ριζούπολη σ’ ένα ματς που όλα τα γκολ σημειώθηκαν από το 80′ και μετά

Ο πρώτος αγώνας είχε λάβει χώρα στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης και είχε ολοκληρωθεί με τις δύο ομάδες ισόπαλες (1-1). Γι’ αυτόν τον λόγο οι δύο αντίπαλοι παρουσιάστηκαν επιφυλακτικοί στη ρεβάνς της Ριζούπολης.

Το πρώτο ημίχρονο δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, αλλά στο 30′ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Μπριλάκη.

Στην επανάληψη και όσο κυλούσε ο χρόνος, η Καλλιθέα ανοίχτηκε ψάχνοντας το γκολ που θα της έδινε την πρόκριση. Στο 78′ ο Νίκος Κωστένογλου πέρασε στο γήπεδο τον Ανγκούλο…

Πέντε λεπτά αργότερα ο άσος της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» άνοιξε το σκορ με πλασέ. Στο 89′ οι γηπεδούχοι «κλείδωσαν» την πρόκριση με… δράστη τον Γκονζάλες.

Η Καλλιθέα δεν τα παράτησε και πέτυχε το γκολ της τιμής στο 95′ με τον Πίκολο, αλλά δεν υπήρχε χρόνος για κάτι παραπάνω και ο Απόλλων Σμύρνης πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση. Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Λαγού.

Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Κωστένογλου): Πίτκας, Κυριάκος, Γκόλιας, Κύργιας, Γεωργίου, Χατζής, Γκονζάλες, Φαρινόλα (46′ Βάντερσον), Νανία, Αλίπιο (46′ Λαγός), Κυβελίδης (78′ Ανγκούλο)

Καλλιθέα (Σταύρος Ηλιόπουλος): Λυμπερόπουλος, Λεβέντης (75′ Βεζιρτζόγλου), Παγώνης, Πίκολο, Μπριλάκης, Ρουσάκης, Κατσικογιάννης, Μπέλης (63′ Ρόχας), Μιχαλόπουλος, Μασάδο, Πιτταράς (63′ Σταματάκος)

Πηγή: onsports.gr

Exit mobile version