«Να κάνουμε κάτι σπουδαίο»

Σίγουρος για την καλή δουλειά που γίνεται στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού στην Ολλανδία αλλά και για τη δική του επιλογή να ενταχθεί στο «τριφύλλι» εμφανίστηκε ο Εμίρ Μπαϊράμι.

Όντας ένας από τους λίγους σταρ της ομάδας, ο Σουηδός μεσοεπιθετικός μίλησε για τις προπονήσεις των «πράσινων» και για τις εντυπώσεις που έχει αποκομίσει για την ώρα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον συμπατριώτη του, Μάρκους Μπεργκ, αλλά και στο… στόχο που έχει βάλει μέσω των εκτελέσεων φάουλ.

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την προετοιμασία;

«Νομίζω ότι έχουμε μία πολύ νεαρή ομάδα, κάνουμε καλές προπονήσεις και όλοι θέλουν να δείξουν πράγματα, να ξεχωρίσουν. Ο Ντέβιντ, εγώ και ο Ζέκα πρέπει να βοηθήσουμε τους μικρούς. Είναι καλά παιδιά, καλή ομάδα, ενώ έχουμε και καλό τεχνικό τιμ επίσης».

Είσαι ο παίκτης που θα προσπαθήσει να… διδάξει τα νέα παιδιά;

«Είναι δύσκολη ερώτηση. Ήμουν αρχηγός στην Εθνική Ελπίδων στη Σουηδία κατά την διάρκεια της τελευταίας μου χρονιάς. Δεν ξέρω αν μπορώ να το κάνω ακόμα. Είναι θέμα του προπονητή το που θα σε τοποθετήσει, αν θα σου δώσει περισσότερες αρμοδιότητες στην ομάδα. Αν μου έδινε αυτή την ευθύνη, θα μου άρεσε να το κάνω. Μου αρέσουν οι νέοι παίκτες. Πρέπει όταν είσαι νεαρός να ακούς. Και εγώ δεν ξέρω αν όλοι οι νεαροί θέλουν να ακούσουν. Αν θέλουν συμβουλές εγώ είμαι εδώ, αν δεν θέλουν δεν υπάρχει πρόβλημα. Εγώ, πάντως, θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ».

Νιώθεις πως έχεις περισσότερες ευθύνες στον Παναθηναϊκό; Είσαι από τους λίγους σταρ της ομάδας…

«Δεν θα έλεγα πως είμαι σταρ. Κάθε παίκτης έχει ευθύνη στην ομάδα. Εγώ θα κάνω το καλύτερο, ότι έκανα στην Ολλανδία και στην Γαλλία. Δεν μπορώ κάτι άλλο. Και ελπίζω όλοι μαζί να γίνουμε καλύτεροι. Μόνο έτσι κερδίζεις παιχνίδια. Εάν εγώ είμαι καλός και οι άλλοι κακοί δεν γίνεται. Αν οι άλλοι είναι καλοί και εγώ κακός μέσα στο γήπεδο, πάλι δεν γίνεται. Πρέπει να παίξουμε όλοι μαζί. Έχω παίξει στην Ολλανδία, στην Τβέντε. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές με σπουδαία ατομικά χαρακτηριστικά. Αν δεν παίξεις ως ομάδα, όμως, θα χάσεις. Είναι πολύ εύκολο. Κάποιος πρέπει να σκοράρει, φυσικά, κάποιος να δώσει την τελική πάσα. Κάποιος να κάνει τα υπόλοιπα. Θα είμαι εγώ, θα είναι κάποιος άλλος, δεν έχει σημασία. Η ομάδα είναι πάνω από όλους».

Ποιοι είναι οι στόχοι σου, οι στόχοι της ομάδας;

«Δεν ξέρω το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος. Είναι δύσκολο να πω. Βλέπω νέους παίκτες εδώ με καλό χαρακτήρα, θέλουν να διακριθούν. Είναι πολύ σημαντικό. Ο στόχος μου είναι να δουλέψω σκληρά, κάθε μέρα και πιο δυνατά για να είμαι έτοιμος. Θέλω να είμαι έτοιμος στην έναρξη του πρωταθλήματος».

Ποια είναι η άποψη σου για τον Αναστασίου;

«Στην Ολλανδία παίζαμε θέλοντας να έχουμε κατοχή της μπάλας. Αυτό δουλεύουμε και εδώ. Να παίζουμε έτσι. Είναι μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά στο ποδόσφαιρο. Όλοι είναι σε καλή κατάσταση, όλοι είναι επαγγελματίες. Αλλά αυτό που μετράει είναι μια πάσα, ένα σουτ, το πως σουτάρεις την μπάλα. Πρέπει να είμαστε μια ομάδα. Βλέπετε στις προπονήσεις πόσο πολύ δουλεύουμε με την μπάλα. Για εμένα δεν υπάρχει αμφιβολία. Είναι η καλύτερη φιλοσοφία. Κάνουμε εξαιρετικές προπονήσεις».

Νιώθεις ότι έχεις πάρει την σωστή απόφαση;

«Σίγουρα. Από την πρώτη στιγμή που μίλησα με τον προπονητή ένιωσα πολύ όμορφα. Μου έδειξε εμπιστοσύνη. Όπως έχω ξαναπεί, είπα στους μάνατζερ μου ‘ήρεμα, μην κάνετε καμια βλακεία τώρα, θέλω να πάω στον Παναθηναϊκό’ και έτσι έγινε. Έχω μιλήσει και με τον Νίκο Νταμπίζα, νιώθω πολύ καλά εδώ. Κοιτάω μπροστά για να βοηθήσω την ομάδα και η ομάδα εμένα. Να κάνουμε όλοι μαζί κάτι σπουδαίο για τον σύλλογο και τον κόσμο».

Στην ομάδα έρχεται κι ο συμπατριώτης σου, Μάρκους Μπεργκ, πόσο πιστεύεις ότι θα βοηθήσει;

«Ο Παναθηναϊκός έκανε μια σπουδαία μεταγραφή. Ο Μάρκους είναι ποιοτικός επιθετικός και για εμένα είναι καλό να έχω έναν παίκτη που ξέρω και έχω παίξει μαζί του. Του αρέσει το ποδόσφαιρο και πιστεύω θα βοηθήσει πολύ την ομάδα».

Στις προπονήσεις σκοράρεις με εκτελέσεις φάουλ, πόσα γκολ να περιμένουμε τη νέα χρονιά από στημένες φάσεις, όσα (σ.σ. πέντε) υποσχέθηκες στον Γιάννη Αναστασίου;

«(σ.σ. γελάει) Ναι, όντως, ήταν πολύ ωραίο αυτό που πέτυχα στην προπόνηση. Μέχρι στιγμής έχω πετύχει μόνο ένα στη καριέρα μου με φάουλ! Γιατί; Δεν ξέρω. Υπάρχει βέβαια μια λογική εξήγηση. Είχαμε στη Τβέντε έναν σπεσιαλίστα αριστεροπόδαρο που χτυπούσε τα φάουλ και έτσι δεν είχα τις ευκαιρίες που θα ήθελα. Τώρα στον Παναθηναϊκό θα προπονηθώ σκληρά και στόχος μου είναι τα 5 γκολ από απευθείας εκτελέσεις φάουλ».

Exit mobile version