Σούλης Παπαδόπουλος: «Θα χτίσουμε μια ομάδα που όλοι θα την χαίρονται»

Χθες Δευτέραα (21/07) πραγματοποίηθηκε η πρώτη προπόνηση του ΑΟ Χανιά για τη νέα αγωνιστική περίοδο, υπό τις οδηγίες του Σούλη Παπαδόπουλου

Ο τεχνικός των «μπλε» ξεκαθάρισε ότι μόνο με σκληρή δουλειά η τριάδα μπορεί να γίνει εφικτός στόχος, υποστηρίζοντας ότι ο ΑΟΧ θα παίξει ελκυστικό ποδόσφαιρο. Στο μεταξύ, ξεκαθάρισε ότι αν σε μια ομάδα υπάρχουν καλοί ποδοσφαιριστές, τότε και μόνο ο προπονητής αποκαλείται «μάγκας». Τέλος αποκάλυψε πότε και αν θα γίνουν περαιτέρω προσθήκες στο ήδη ανανεωμένο ρόστερ, σχολιάζοντας παράλληλα τιις μεταγραφικές κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε: «Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για στόχους, δεν θέλουμε να κοροϊδεύουμε όυτε τον κόσμο ούτε κανέναν. Απλά ο στόχος τόσο της ομάδας τόσο και για μένα είναι ένας και μοναδικός. Η ομάδα σιγά σιγά θα πρέπει να αλλάζει επίπεδο σε όλα τα πράγματα και ειδικά όσον αφορά τους γηπεδικούς χώρους. Ήδη έχουν γίνει κάποιες εργασίες και είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτό, καθώς πριν 15 μέρες που τα είδα ήταν πραγματικά σε πολύ άθλια κατάσταση. Θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα πολύ ευχάριστο περιβάλλον. Από εκεί και πέρα, η ομάδα πέρυσι έκανε μια εξαιρετική πορεία, με τον προπονητή (σ.σ Μουράτ Σεροπιάν) και ολόκληρο το τεχνικό επιτελείο να αξίζουν συγχαρητήρια, αυτό είπα πριν λίγο στους ποδοσφαιριστές. Αν και πιστεύω ότι χάθηκε μεγάλη ευκαιρία να κατακτήσει την άνοδο. Το περυσινό πρωτάθλημα σε σχέση με το φετινό θα είναι τελείως διαφορετικό, θα είναι αρκετά πιο δύσκολο, αν δούμε την προκύρυξη του πρωταθλήματος. Μια ομάδα θα είναι μοναχά αδιάφορη, η τέταρτη καθώς οι πρώτες τρεις θα δώσουν αγώνες μπαράζ στα play off με τις άλλες τρεις του άλλου ομίλου, ενώ οι άλλες θα παίξουν play out. Όπως καταλαβαίνετε πρωταρχικός στόχος είναι να είμαστε στην τριάδα, πρέπει να έχεις κατεβασμένο το κεφάλι, να είσαι ταπεινός. Μόνο τότε δεν φοβάσαι τίποτα».

O πήχης από πέρυσι ήταν ψηλά, φέτος μάλιστα τον έχει ανεβάσει παραπάνω η ομάδα με τις οχτώ μεταγραφές υψηλού επιπέδου που έχει κάνει. Ο κόσμος έχει μεγάλες προσδοκίες.

«Είναι πολύ ευχάριστό που ο κόσμος βρέθηκε σήμερα εδώ. Ωστόσο δεν νομίζω ότι είμαστε η ομάδα των μεταγραφών. Ο Ηρακλής από το βόρειο όμιλο, έχει πάρει πολύ καλούς παίκτες όπως ο Περόνε, ο Ρομάνο. Επίσης η Λαμία, η Λάρισα, ο Ολυμπιακός Βόλου, ο Απόλλωνας Σμύρνης, η ΑΕΚ, ο Παναιγιάλειος. Εμείς πήραμε παίκτες που έπαιζαν πέρυσι στις ομάδες τους στη Football League, όπως είναι ο Κοντέων, ο Γκότοβος, κάποια παιδιά από τον Άρη που τα γνωρίζω προσωπικά. Γενικά έμειναν οι ποδοσφαιριστές που θέλαμε, οι οποίοι πάνω απ’ όλα είναι καλά παιδιά και ταυτόχρονα καλοί παίκτες. Όμως θέλω να είμαι δίκαιος, δυστυχώς μερικοί έφυγαν έπειτα από δική τους επιλογή, διάλεξαν άλλο δρόμο και εμείς τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία. Εγώ ήθελα να μείνουν, αλλά αυτά όπως ξέρετε είναι και θέμα της διοίκησης, η οποία παρ’ όλα αυτά έκανε μεγάλη προσπάθεια να τους κρατήσει».

Χωρίς να υπολογίζουμε τον Καραγιάννη και τον Αργεντινό χαφ που αναμένεται να έρθει, πόσες προσθήκες θα υπάρξουν και πόσο δύσκολο είναι να δεθούν μεταξύ τους;

«Δεν είναι δύσκολο να τους «δέσεις», δύσκολο είναι να μην έχεις ποδοσφαιριστές. Για μένα ο προπονητής γίνεται μάγκας, μόνο αν έχει καλούς ποδοσφαιριστές. Με τα περισσότερα παιδιά έχω συνεργαστεί στο παρελθόν, είτε στον Άρη, είτε στον Ολυμπιακό Βόλου, είτε αλλού. Ξέρω όλα τα παιδιά, δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα, άλλωστε υπάρχει ένας κορμός 12- 14 ποδοσφαιριστών και εκεί πάνω θα χτίσουμε μια ομάδα που όλοι θα χαιρόμαστε. Το σίγουρο είναι ότι θα ματώνουμε κάθε φορά στο γήπεδο, ότι θα παίζουμε καλό, ελκυστικό ποδόσφαιρο. Είδαμε στο Μουντιάλ πως αν μια ομάδα είναι συμπαγής δεν χάνει».

Πόσους ποδοσφαιριστές περιμένουμε ακόμα;

«Θα δούμε μέσα από τις προπονήσεις αλλά και τα οικογενειακά διπλά, θα κάνουμε επίσης φιλικό στα Χανιά, λίγο πριν φύγουμε για το Καρπενήσι. Από ότι έμαθα η ομάδα πέρυσι δεν έκανε προετοιμασία, έλειπαν πράγματα και σίγουρα δεν γίνεται να πηγαίνεις πάντα με οδηγό την τύχη, δεν θα σου έρχονται τα πάντα δεξία. Όπως είπα φέτος θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα».

Σε ποιες θέσεις θα χρειαστούν ίσως επιπλέον προσθήκες;

«Όσον αφορά ην άμυνα είμαστε πλήρης. Θα έλεγα ότι ίσως υπάρξει μια περίπτωση στα χαφ, με ένα παίκτη που έχω στο μυαλό μου και ίσως κινηθούμε για ένα σέντερ φορ περιοχής».

Exit mobile version