Θ. Παπαδόπουλος: Μπαίνουμε στο πάνθεον της Νίκης

Ο έμπειρος αριστερός μπακ των πρωταθλητών Θεσσαλών μιλά στο dokari.gr για την υπέρβαση των κυανόλευκων μετά από σχεδόν μισό… αιώνα, τη συμβολή Βοσνιάδη, το επιθετικό ποδόσφαιρο, τη γιορτή διαρκείας στη Σούπερ Λίγκα και την «υγεία» σε γήπεδο και κερκίδα.

Μεθυσμένη πολιτεία παραμένει η Νέα Ιωνία και τα μεθεόρτια του θριάμβου της Νίκης Βόλου δε λένε να κοπάσουν. «Έρχονται άλλες εποχές» είναι το σύνθημα στους Θεσσαλούς, που δεν έκλεισαν… μάτι από την ευτυχία, την υπερένταση και το ξέσπασμα για το μεγάλο άθλο. Ο πιο παλιός παίκτης στο ρόστερ των κυανόλευκων είναι ο Θόδωρος Παπαδόπουλος (δεξιά στη φωτό), ο 26χρονος αριστερός μπακ με θητεία ακόμα σε Άρη, Δόξα Δράμας, Πανθρακικό, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Αναγέννηση Γιαννιτσών, Θερμαϊκό και Μακεδονικό, που βρίσκεται στη Νίκη για δυο γεμάτες χρονιές. Ο Παπαδόπουλος μίλησε στο dokari.gr για την άνοδο, τονίζοντας αρχικά: «Είναι σημαντικό επίτευγμα η άνοδος μετά από 48 χρόνια. Ακόμα δε το συνειδητοποιήσαμε απόλυτα. Είναι απίστευτο το πάρτι με τον κόσμο μετά τη νίκη με τον Ηρακλή, στιγμές ονείρου, ξεφύγαμε όλοι, νιώσαμε σαν παιδιά. Είναι χαρά και υπέρτατη τιμή μας που μετά από μισό αιώνα ανεβάσαμε την ομάδα στην Α΄ Εθνική. Μια φουρνιά που θα μείνει στην ιστορία. Μπήκαμε στο πάνθεον για τη συγκεκριμένη ομάδα, με χρυσά γράμματα, σε μια σελίδα-παράσημο. Ζήσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις από την Κυριακή. Κόσμος μας σταματούσε για συγχαρητήρια, μας αποθέωναν, έκλαιγαν και φιλούσαν το λεωφορείο! Ακόμα και… 70χρονοι! Κάτι που μαρτυρά τη δίψα και τη στέρηση αυτού του λαού, που 48 χρόνια έμεινε στην αφάνεια και την ανυποληψία, σε πέτρινα χρόνια διαρκείας. Υπήρχε μεγάλο δέσιμο, παλμός και ενθουσιασμός».
«Παίξαμε επιθετικά, βγάλαμε υγεία»
Για να συνεχίσει ο Θεσσαλονικιός πλάγιος αμυντικός: «Είμαστε απόλυτα επιτυχημένοι και το σενάριο ήταν ιδανικό. Συνδυάσαμε την άνοδο με το καλό ποδόσφαιρο και τον τίτλο. Νιώθουμε δικαίωση και ίσως παίξαμε την καλύτερη μπάλα, μαζί βεβαίως με την Κέρκυρα, που επίσης άξιζε την επιτυχία. Περίμενα ότι θα πάμε για άνοδο και το πιστέψαμε πολύ, γι’ αυτό και συνέβη. Ξεπεράσαμε και το βαθμολογικό μειονέκτημα στην έναρξη των πλέι οφ. Παίξαμε επιθετικά, είχαμε τους δυο πρώτους σκόρερ, τους Τζιώρα και Ανιέτε, που ήταν κεφάλαια για τη Νίκη, ενώ γενικά το τεχνικό τιμ πήρε το μάξιμουμ από το ρόστερ, όπως για παράδειγμα τον γκολκίπερ Αποστολίδη. Βγάλαμε υγεία στο γήπεδο, αλλά και την κερκίδα».
«Το χαμηλό προφίλ και ο Βοσνιάδης»
Επιπρόσθετα, ο Παπαδόπουλος συμπλήρωσε: «Είχαμε γενικά ένα χαμηλό προφίλ ως ομάδα, βλέπαμε χωριστά κάθε παιχνίδι. Ήμασταν πάντα συγκεντρωμένοι και λέγαμε ότι το ταμείο γίνεται στο τέλος. Μας βοήθησε πολύ και η έλευση του προπονητή, Αλέκου Βοσνιάδη. Ήμασταν η έννοια της ομάδας, κάναμε σωστή διαχείριση της εκάστοτε κατάστασης και προσαρμοστήκαμε στην πίεση του πρωταθλητισμού».
Οι νίκες… σταθμός και ο Αιγινιακός
Η χρονιά βεβαίως είχε κάποια σκαμπανεβάσματα αλλά και κάποιες νίκες σταθμό: «Κάποιοι ίσως φοβήθηκαν την αποτυχία, μετά την εντός έδρας ήττα από τον Αιγινιακό, στην πρεμιέρα των πλέι οφ, με ανατροπή και ενώ ήδη κυνηγούσαμε βαθμολογικά άλλες ομάδες. Εμείς εκεί πεισμώσαμε, συσπειρωθήκαμε παραπάνω και αυτή η ήττα λειτούργησε αφυπνιστικά. Σίγουρα υπήρξε απογοήτευση, αλλά δε μείναμε εκεί και γρήγορα αντιδράσαμε θετικά. Νίκες σταθμό στα μπαράζ ανόδου θα χαρακτήριζα τα διπλά με Ολυμπιακό Βόλου και Ηρακλή Ψαχνών, ίσως είχαν μεγαλύτερη αξία από κάποια άλλα τρίποντα, γιατί μας έδωσαν και μεγάλη αυτοπεποίθηση. Αφιερώνω την επιτυχία στον κόσμο, που αρκετές δεκαετίες περίμενε καρτερικά το μεγάλο βήμα και στην οικογένειά μου».
Το κεφάλαιο Σούπερ Λίγκα
Όσο για την επόμενη μέρα; «Τα καλύτερα έρχονται για τη Νίκη. Κάθε αγωνιστική θα είναι γιορτή για την ομάδα, ειδικά στο Βόλο. Θα παίξουμε με άλλους αντιπάλους, θα το απολαύσουμε. Είναι νωρίς να πούμε για στόχους, ας χαρούμε αυτό που κάναμε. Σίγουρα δεν ανεβήκαμε απλά για τη συμμετοχή! Όσο για μένα, είμαι ο πιο παλιός στην ομάδα, είμαι δυο γεμάτα χρόνια και θα ήθελα αν με θέλουν να παραμείνω στη Σούπερ Λίγκα. Είμαι ευχαριστημένος και όπως και να έχει είναι τιμή μου που βρέθηκα στη Νίκη».

Exit mobile version