Αλεξάντροβιτς: Τίποτα τυχαίο στον Αγροτικό Αστέρα

Σύνθημα απογείωσης. Ο…τρελοπολωνός επιθετικός της ομάδας του Ευόσμου, το «μπαμ» του χειμώνα, μιλά στο dokari.gr για την επερχόμενη άνοδο, τις… σαμπάνιες που πλησιάζουν, το ματς στον Ακροπόταμο και τις «ειδυλλιακές» συνθήκες εργασίας που συνάντησε. Μόνος απών ο Γκρμαν.

«Είναι τρελός ο Πολωνός» ήταν ένα σύνθημα των φιλάθλων του Παναθηναϊκού για τον Κριστόφ Βαζέχα. Μερικά χρόνια μετά, αρκετά πιο βόρεια από την Αθήνα, στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης, ο Αγροτικός Αστέρας, μια άλλη ομάδα με πράσινα, απέκτησε τον δικό του τρελό Πολωνό, τον Πάτρικ Αλεξάντροβιτς. Βέβαια, ο Αλεξάντροβιτς είναι… γυρολόγος, καμία σχέση με τον Βαζέχα που έριξε «άγκυρα» στο «τριφύλλι». Ιεροσυλία τηρουμένων των αναλογιών η σύγκριση (κρατάμε κυρίως το σύνθημα), αλλά έστω και έτσι ο «Πάτρικ» πρόλαβε να γίνει πόλος έλξης για την κερκίδα, ένα από τα ινδάλματα και τις ατραξιόν. Ένας ακόμα λόγος να πας γήπεδο.
Ο 30χρονος επιθετικός ήρθε στους «σταχυοφόρους» το χειμώνα από τον Παναιγιάλειο, δίνοντας πνοή και ώθηση με την εμπειρία και την ποιότητά του στην προσπάθεια ανόδου. Σε ένα από τα «μπαμ» και τις πλέον «ηχηρές» μεταγραφές στο μεταγραφικό παζάρι του Γενάρη συνολικά στους κόλπους της κατηγορίας.
Ο Πάτρικ Αλεξάντροβιτς, που ακόμα έχει παίξει σε Λάρισα, Καβάλα, Δόξα Δράμας, Θρασύβουλο, Μαρκό, ΑΕ Γιάννινα, Ηρακλή Ψαχνών και Εθνικό Γαζώρου (μαζί με τον Παναγιώτη Διλμπέρη), είχε απασχολήσει και άλλες ομάδες το χειμώνα, όπως ο Πανσερραϊκός (αρκετά πριν τη μεταγραφική περίοδο, όταν οι Σερραίοι είχαν προπονητή τον Σάκη Αναστασιάδη) και η Λαμία. Αλλά «ψήφισε» Αστέρα… δαγκωτό.
«Με κέρδισε ο στόχος της ανόδου, γι’ αυτό ήρθα. Έπαιζα πολλά χρόνια στη Β΄ Εθνική, δεν είχα σκοπό να «κατέβω» Γ΄, ακόμα και αν ήταν για ένα εξάμηνο. Το έκανα κατ΄ εξαίρεση για τον Αγροτικό Αστέρα και νιώθω απόλυτα δικαιωμένος. Όλα λειτουργούν απόλυτα επαγγελματικά, «ρολόι». Τίποτα δεν είναι τυχαίο στην πορεία μας και τίποτα δεν μας λείπει. Υπάρχει οργάνωση, υγεία, καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Ήμαστε ομάδα του… προπονητή μας, τον ήξερα από τον Γάζωρο, όπως και άλλους παίκτες (σ.σ. Μπεκιάρης, Γεωργιάδης, Κοσμίδης, Καπίας, Κρυστάλλης). Αυτά με έπεισαν να έρθω. Η διοίκηση είναι συνεπέστατη, παράδειγμα προς μίμηση, σε μια χώρα και έναν χώρο με οικονομικά προβλήματα» σχολίασε αρχικά στο dokari.gr ο Αλεξάντροβιτς.
«Δεν κοιτούσαμε τους άλλους»
Για να συνεχίσει ο Πολωνός: «Το πρωτάθλημα εννοείται ότι δε θα γίνει θρίλερ! Θα το… κλειδώσουμε άμεσα. Θέλουμε πέντε νίκες ως το τέλος, για να εξασφαλιστούμε γρήγορα και μαθηματικά. Δε σκεφτόμαστε ότι έχουμε περιθώριο για δυο ή και τρεις γκέλες σε πέντε ματς, αν δε κάνει το απόλυτο ο Πανσερραϊκός. Αυτό ήταν και το κλειδί της επιτυχίας που έρχεται. Ότι δεν ασχολιόμασταν με άλλες ομάδες, μόνο με εμάς. Δεν κοιτούσαμε άλλα αποτελέσματα. Δεν φοβηθήκαμε ποτέ την αποτυχία, δεν αγχωθήκαμε. Ήμασταν καλύτεροι από τον Πανσερραϊκό, το δείξαμε στα δυο ντέρμπι. Δεν είμαστε λοιπόν σε καμία περίπτωση… έκπληξη. Το αξίζουμε όλοι στην ομάδα αυτό που γίνεται και κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει την πρωτιά».
«Εξαρχής… χώρους στο μικρό γήπεδο»
Το κυριακάτικο στοίχημα του Αγροτικού Αστέρα λέγεται Άρης Ακροποτάμου. «Διπλό ίσον… τίτλος. Δεν προλαβαίνουμε να το χάσουμε μετά ότι και να γίνει. Είμαστε καλύτεροι και έχουμε και το μεγαλύτερο κίνητρο. Τα ματς μειώνονται και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Το γήπεδο είναι μικρό, αλλά αν παίξουμε γρήγορα και επιθετικά, θα δημιουργηθούν χώροι. Θέλουμε γρήγορο γκολ, για να ανοίξουμε την αντίπαλη άμυνα» σχολίασε ο Αλεξάντροβιτς.
«Θέλω να μείνω»
Για να καταλήξει ο έμπειρος φορ: «Η άνοδος είναι θέμα χρόνου να έρθει όπως προείπα. Μετά διοίκηση και προπονητής ξέρουν τι θα κάνουν για ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Θεωρώ πιο πιθανό να μείνω. Αυτό θέλω και αυτό είχαμε πει όταν συμφωνούσα το χειμώνα, αν ανέβει η ομάδα. Θα χρειαστούμε ενίσχυση, για να είμαστε ανταγωνιστικοί σε ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα. Αν συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο, δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε. Όσο για φέτος, το μόνο που με έχει πειράξει είναι ο αποκλεισμός στο Κύπελλο από τη Λάρισα. Ήρθε στο τέλος, στην έδρα μας, με δυο ισοπαλίες. Δύσκολη στιγμή. Αξίζαμε να περάσουμε και να διεκδικήσουμε το νταμπλ. Το ξεπεράσαμε γρήγορα όμως, γιατί πάντα αυτοσκοπός ήταν μόνο ο τίτλος και η άνοδος».
Μόνος απών ο Γκρμαν
Στα αγωνιστικά, ο Διλμπέρης δεν υπολογίζει μόνο στον Πάβολ Γκρμαν. Ο Σλοβάκος στόπερ έχει φοιτητικές υποχρεώσεις στην πατρίδα του και θα επιστρέψει τις επόμενες μέρες. Ιδιαίτερες αλλαγές στην ενδεκάδα δεν αναμένονται και πιθανότατα θα ξεκινήσουν οι Ταταρίδης, Κοσμίδης, Τριανταφυλλίδης, Καπίας, Καραντασιάδης, Γεωργιάδης, Σαμουηλίδης, Μπεκιάρης, Λαζαρίδης, Αλεξάντροβιτς, Κρυστάλλης. Θέσεις διεκδικούν και οι Παπαδόπουλος, Βελλίνης, Χατζηλιάδης, Κουκουλέκης. Αξίζει να σημειωθεί ότι προς στιγμή τέθηκε θέμα για να γίνει το ματς στην Καβάλα, αλλά εντέλει θα διεξαχθεί κανονικά στον Ακροπόταμο, όπου οι πράσινοι αναμένεται να έχουν αρκετούς φιλάθλους στο πλευρό τους.

Exit mobile version