Πρώτη με το σπαθί της η Νίκη Βόλου

Ξεκίνησε με βαθμολογικό μειονέκτημα στα πλέι οφ και ήττα-σοκ εντός από τον Αιγινιακό με ανατροπή. Κι όμως, οι Θεσσαλοί με τρεις σερί νίκες και τη σημερινή με τα Χανιά (2-1 στο φινάλε) φιγουράρουν μόνοι στο «ρετιρέ»!

Εντυπωσιακό ντεμαράζ της Νίκης Βόλου, που με τις διαδοχικές (όλες δύσκολες και με ένα γκολ διαφορά) νίκες με Ολυμπιακό, Κέρκυρα και Χανιά, «πάτησε» στο πρώτο σκαλί των πλέι οφ! Με την αξία της σίγουρα η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη, που υστερούσε σε πρώτη φάση βαθμολογικά έναντι των Ολυμπιακού Βόλου και Κέρκυρας, ενώ μπήκε και στη διαδικασία με εντός έδρας ήττα με ανατροπή από τον Αιγινιακό.
Το… άστρο ανόδου που δείχνει ως τώρα να συνοδεύει τους κυανόλευκους και οι θετικοί οιωνοί επιβεβαιώθηκαν και την Τετάρτη, απέναντι στους Χανιώτες. Γκολ στην εκπνοή του πρώτου μέρους, με τον συνήθη ύποπτο Χρήστο Τζιώρα, ισοφάριση-μαχαιριά στο 89΄ με τον Λουκίνα (όπως φάνηκε από θέση οφσάιντ), αλλά… ψυχραιμία και λύτρωση στο 92΄ με το γκολ-πέναλτι του Αντόνιο Ανιέτε για το τελικό 2-1. Δικαίωση, αναρρίχηση, ένεση αυτοπεποίθησης και τα σύννεφα έφυγαν πάνω από το Πανθεσσαλικό, με την ομάδα της Μαγνησίας να πηγαίνει από την… κόλαση στον παράδεισο σε ένα τρίλεπτο. Η Νίκη έδειξε ψυχή και χαρακτήρα και φιγουράρει στην κορυφή και σε θέση απευθείας ανόδου, αν και ο δρόμος είναι μακρύς.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν αποφασιστικά και στο 14΄ ο Ισαάκ σούταρε άουτ. Τέσσερα λεπτά μετά ο Αποστολίδης έδιωξε δύσκολα την κοντινή κεφαλιά του Χατζησαϊα, ενώ στο 20΄ ήταν σειρά του Θεοδωρόπουλου να επέμβει σε προσπάθεια του Σοϊκέδη. Στο 30΄ ο Ανιέτε σούταρε λίγο άουτ, ενώ ίδια κατάληξη είχε η κεφαλιά του Τζιώρα στο 42΄. Στο 45΄ πάντως ο Χρήστος Τζιώρας με κοντινή προβολή μετά από σέντρα του Σοϊλέδη έβαλε τους Βολιώτες σε θέση οδηγού (1-0) σε ένα καίριο σημείο. Στο 63΄ ο φορμαρισμένος Μάνος Αποστολίδης έκανε ακόμα μια σωτήρια επέμβαση σε κεφαλιά του Μαραγκουδάκη, ενώ στο 68΄ η κεφαλιά του Βασιλόγιαννη πέρασε άουτ. Στο 90΄ ισοφάρισαν οι φιλοξενούμενοι σε 1-1, με γκολ του Λουκίνα πιθανότατα από θέση οφσάιντ. Η ψυχρολουσία όμως ξεπεράστηκε από τη Νίκη, που βρήκε το κουράγιο και στο 92΄ με γκολ-πέναλτι (σε καθαρό χέρι του Χατζησαϊα) του Αντόνιο Ανιέτε πήρε το τρίποντο με το τελικό 2-1. Διαιτητής ήταν ο Παναγιωτόπουλος (Αιτωλοακαρνανίας).
Ζουλιώτης: «Ψυχή και ανάλογη συνέχεια»
Μετά το θρίαμβο ο έμπειρος δεξιός μπακ των Θεσσαλών, Δημήτρης Ζουλιώτης, δήλωσε στην κάμερα του ΟΤΕ TV: «Κανένα ματς δεν είναι εύκολο. Όλες οι ομάδες στο μίνι πρωτάθλημα είναι καλές. Πήγαμε πρώτοι με μειονέκτημα βαθμολογικό στην αρχή, αλλά και ήττα στην πρεμιέρα. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι για να πάρουμε την άνοδο. Χρειάζεται ψυχή, είμαι περήφανος για τα όσα πετύχαμε με αυτούς τους συμπαίκτες. Πρέπει στα αποδυτήρια να έχουμε το κεφάλι χαμηλά».
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης, Ζουλιώτης, Σοϊλέδης, Γιώτας, Ρεπετσάς, Πινιέιρο, Σουλίδης (78′ Ρονκάτο), Ισαάκ (69′ Μπιτσάκος), Μανουσάκης (87′ Γκότοβος), Ανιέτε, Τζιώρας.
ΧΑΝΙΑ: Θεοδωρόπουλος, Μανωλάς (71′ Καμπλιώνης), Ζντράβκοβιτς, Χατζησαΐας, Πυθαρούλης, Πότσι, Γκούμας, Πάγκαλος, Βασιλόγιαννης, Μαραγκουδάκης, Κονσταντίνοφ (56′ Βαλλιάνος).

Exit mobile version