Εφιάλτης του Ηρακλή ο Μαραγκουδάκης (video)

Ξεθωριάζει και άλλο το όνειρο ανόδου του «Γηραιού», μετά την ήττα (δεύτερη σερί) με 3-0 στα Χανιά από το χατ τρικ του έμπειρου επιθετικού. Σκέψεις παραίτησης από Όγιος.

Την πρώτη νίκη στα πλέι οφ, μετά από δυο σερί ήττες, πανηγύρισε ο ΑΟ Χανιά, θριαμβεύοντας με 3-0 επί του Ηρακλή, με χατ τρικ του… σεληνιασμένου Μάρκου Μαραγκουδάκη και ένα καταιγιστικό πρώτο μέρος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο έμπειρος φορ είχε βρεθεί το καλοκαίρι κοντά στους Θεσσαλονικείς, αλλά απορρίφθηκε ως… ανεπαρκής από τον τότε προπονητή, Σίνισα Γκόγκιτς.
Η άμυνα του «Γηραιού» πελαγοδρομούσε στην Κρήτη και η δεύτερη σερί ήττα, μετά από αυτή στα Ψαχνά, έδειχνε να… γράφει από νωρίς. Οι κυανόλευκοι βρίσκονται ήδη μακριά από το δίδυμο κορυφής, ενώ απομακρύνεται πλέον και η τρίτη θέση, αν και υπάρχει βεβαίως πολύς δρόμος, με 11 ακόμα αγωνιστικές και 33 διεκδικίσιμους βαθμούς. Το σίγουρο είναι ότι το Πάσχα θα είναι δύσκολο για την ομάδα του Γκιγέρμο Όγιος, που δεν πρέπει να νιώθει άνετα στη θέση του, ενώ την ίδια ώρα οι Χανιώτες του Μουράτ Σεροπιάν προσπερνούσαν βαθμολογικά τον αντίπαλό τους και αν συνεχίσουν έτσι δικαιούνται να ελπίζουν σε κάτι καλύτερο.
Κρίθηκε νωρίς
Από τα… αποδυτήρια, στο 16΄, οι γηπεδούχοι ήταν ήδη μπροστά στο σκορ με 2-0. Στο 13΄ ο Μαραγκουδάκης άνοιξε το σκορ με κεφαλιά μετά από φάουλ του Κονσταντίνοφ, ενώ τρία λεπτά μετά με νέα κεφαλιά του έμπειρου φορ ήρθε η δεύτερη παραβίαση της εστίας του Κολίτσι. Δύσκολα μετά θα σήκωνε κεφάλι ο Ηρακλής και σα να μην έφτανε αυτό ήρθε και το… τελειωτικό χτύπημα στο 35΄, όταν ο Μάρκος Μαραγκουδάκης με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-0, εκμεταλλευόμενος νέα αδράνεια στην αντίπαλη άμυνα. Όσο για τους φιλοξενούμενους, προσπάθησαν στο δεύτερο μέρος να πετύχουν ένα γκολ, για να ξαναμπούν στο ματς, αλλά ανεπιτυχώς, ενώ η… ταφόπλακα ήρθε στο 69΄, όταν ο Κοντέων αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη, σε μόλις 25 λεπτά συμμετοχής. Οι νησιώτες είχαν ευκαιρία και για άλλο γκολ στο 82΄, όταν ο Πάγκαλος πλάσαρε άουτ από καλή θέση, ενώ ο Ηρακλής απείλησε με τους Ζάχορα (57΄ και 85΄) και Σιατραβάνη (76΄ κεφαλιά άουτ). Διαιτητής ήταν ο Βάτσιος (Δυτ. Αττικής).
Μαραγκουδάκης: Παίξαμε έξυπνα, δεν κινδυνέψαμε
Μετά το παιχνίδι, ο πρωταγωνιστής για τα Χανιά, ο Μάρκος Μαραγκουδάκης, δήλωσε στην κάμερα του OTE TV: «Χρειάζεται και τύχη. Είχα τρεις ευκαιρίες, έβαλα τρία γκολ, αλλά η δουλειά είναι ομαδική. Πιέσαμε ψηλά, κάναμε γρήγορα επιθέσεις. Στο β΄ μέρος κάναμε έξυπνο παιχνίδι και δεν κινδυνέψαμε. Πιο εύκολα έγιναν τα πράγματα στην αποβολή του αντιπάλου. Αν ήμασταν πιο προσεκτικοί στο β΄ ημίχρονο, ίσως βάζαμε και άλλο γκολ. Ήμασταν πίσω βαθμολογικά, το χρειαζόμασταν το ξέσπασμα. Πήραμε ψυχολογία ενόψει Νίκης Βόλου για να διεκδικήσουμε κάτι θετικό. Βήμα-βήμα και βλέπουμε, υπάρχει δρόμος».
Όλα ανοιχτά για Όγιος
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από αυτή την ήττα του Ηρακλή ο Αργεντινός προπονητής του Γκιγέρμο Όγιος σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο παραίτησης.
ΧΑΝΙΑ: Θεοδωρόπουλος, Χατζησαϊας, Μανωλάς, Παγώνης (52′ Καμπλιώνης), Πυθαρούλης, Πότσι (77′ Γωνιωτάκης), Πάγκαλος, Γκούμας, Βασιλόγιαννης (65′ Ζντράβκοβιτς), Μαραγκουδάκης, Κοσταντίνοφ.
ΗΡΑΚΛΗΣ: Κολίτσι, Μπουκουβάλας, Παπαστεριανός (46′ Κοντέων), Κοντοδήμος, Πουρτουλίδης, Λίμα, Ιντζόγλου, Ζάχορα, Σαββίδης (60′ Σιατραβάνης), Ονουάτσι, Τσιλιανίδης (84′ Σκόρτσα).

Exit mobile version