Πρώτη… ροπαλιά του Ηρακλή (video)

Νικηφόρα πρεμιέρα για τον «Γηραιό» στα πλέι οφ, 1-0 τον Φωστήρα στο Καυτανζόγλειο με κεφαλιά του Σαββίδη (61΄) και όλα για όλα πλέον στην Εύβοια την Κυριακή με τα Ψαχνά.

Το άγχος της πρεμιέρας ξεπέρασε αποτελεσματικά ο Ηρακλής, που επιβεβαίωσε τα προγνωστικά που τον ήθελαν φαβορί με τον Φωστήρα, κερδίζοντας έστω και δύσκολα με 1-0. Η ομάδα του Γκιγέρμο Όγιος πήρε την «επαγγελματική» νίκη χάρη στο γκολ του προωθημένου Νίκου Σαββίδη, στο 61΄ με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Κοντοδήμου, ισοβαθμώντας στην τρίτη θέση της κατάταξης με Αιγινιακό και Ηρακλή Ψαχνών, ενώ την Κυριακή οι κυανόλευκοι αντιμετωπίζουν εκτός έδρας τους Ευβοιώτες, σε ένα κρίσιμο παιχνίδι.
Ο «Γηραιός» δημιούργησε τις προϋποθέσεις για ένα πιο άνετο τρίποντο, αλλά έδειξε αναποτελεσματικός. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους ήρθε στο 4΄, όταν ο Γιαννιώτης έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Ζάχορα. Στο 12΄ και το 22΄ ο Ηρακλής σπατάλησε δυο ακόμα καλές ευκαιρίες με τους Πουρτουλίδη και Ονουάτσι, ενώ στο 31΄ ήρθε η πρώτη απειλή από την ομάδα του Ταύρου, με τον Σεχολάρι να σουτάρει μόλις άουτ. Στο 61΄ ο Γιαννιώτης έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του Παπαστεριανού και στο 64΄ ο Πουρτουλίδης είχε μεγάλη ευκαιρία, όταν μετά από ατομική ενέργεια πλάσαρε μόλις άουτ από καλή θέση. Στο 66΄ αποβλήθηκε για τον Φωστήρα ο Αχείμαστος με δεύτερη κίτρινη και κάπου εκεί τα πράγματα απλούστεψαν και άλλο για τους Θεσσαλονικείς. Στο φινάλε πάντως οι Αθηναίοι απείλησαν με την κεφαλιά του Ρουγκαλά, που πέρασε άουτ. Διαιτητής ήταν ο Γκράνας (Ξάνθης).
ΗΡΑΚΛΗΣ: Κολίτσι, Κοντοδήμος, Μπουκουβάλας, Σαββίδης, Παπαστεριανός, Λίμα, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης (89′ Σκόρτσα), Ονουάτσι (82′ Κουρδάκης), Τσιλιανίδης (63′ Σιατραβάνης), Ζάχορα.
ΦΩΣΤΗΡΑΣ: Γιαννιώτης, Αχείμαστος, Γκίνο (75′ Μουστόγιαννης), Ζιάμπαρης, Κακαράς, Λύρας (46′ Λεοντίου), Ρουγκαλάς, Σεχολάρι (75′ Τεγούσης), Σμυρλής, Τασούλης, Γαρουφαλιάς.

Exit mobile version