Στράντζαλης: Τριών ταχυτήτων τα πλέι οφ

Ο έμπειρος πρώην τεχνικός των Ηρακλή, Λάρισας, Απόλλωνα Καλαμαριάς μιλά ως ουδέτερος στο dokari.gr για τα μπαράζ ανόδου που ξεκινούν στη Football League, δίνοντας τα δικά του προγνωστικά.

Το στίγμα του για τα play off της Football League δίνει στο dokari.gr ο προπονητής Γιώργος Στράντζαλης, που δούλεψε φέτος στη Λάρισα, πέρυσι στον Ηρακλή και παλιότερα σε αρκετές ομάδες (όπως Απόλλων Καλαμαριάς, Παναχαϊκή, Καλαμάτα, Ρόδος κ.α.). Ο Στράντζαλης τόνισε αρχικά: «Στο ποδόσφαιρο όλα είναι ρευστά, αν και υπάρχουν ήδη κάποια βαθμολογικά δεδομένα, υπέρ της Κέρκυρας και του Ολυμπιακού Βόλου για τις δυο θέσεις της απευθείας ανόδου. Αυτές οι δυο ομάδες ήταν σταθερά στην κορυφή στους ομίλους τους, δεν άφησαν την κορυφή και δίκαια έχουν ένα αβαντάζ αρχικά. Έχουν ομοιογενή σύνολα, με έμπειρους παίκτες. Πρώτη φορά θα δούμε τη διαδικασία σε τέτοια μορφή και άρα υπάρχει περιέργεια απ’ όλους για την εξέλιξη της. Η άνοδος θα κριθεί στο ροτέισον, είναι πολλά 14 ματς, η κόπωση θα είναι δεδομένη. Κάθε ρόστερ χρειάζεται βάθος και κάθε προπονητής επιλογές. Πρέπει να υπάρχει λοιπόν φρεσκάδα, εναλλακτικές λύσεις και γενικά αυτοσυγκέντρωση και αντοχή στην ψυχολογική πίεση».
«Δύσκολα για Χανιά, Ψαχνά και Φωστήρα»
Για να συνεχίσει ο έμπειρος τεχνικός: «Γενικά θα έλεγα ότι αυτά τα πλέι οφ δείχνουν τριών ταχυτήτων. Τα βασικά φαβορί είναι η Κέρκυρα και ο Ολυμπιακός Βόλου, λόγω βαθμολογίας, ενώ δύσκολα θα κάνουν το «μπαμ» Χανιά, Ηρακλής Ψαχνών και Φωστήρας, που έκαναν ήδη την υπέρβασή τους και μάλλον στερούνται εμπειριών. Ειδικά τον Φωστήρα δεν τον υπολόγιζε κανείς στον πρώτο γύρο. Η ενδιάμεση κατηγορία είναι αυτή που βρίσκουμε Ηρακλή, Νίκη Βόλου και Αιγινιακό. Τρεις ομάδες που θα παλέψουν για την τρίτη θέση και έχουν τα φόντα να μπουν σφήνα στο δίδυμο της κορυφής. Ο Αιγινιακός έχει ως ατού τον ενθουσιασμό και την οργάνωση, λυμένο το οικονομικό, αλλά λείπει το «βαρύ» όνομα». Ίσως κάνει την έκπληξη, αλλά αντικειμενικά και αυτή η ομάδα είναι ήδη επιτυχημένη φέτος. Οι πέντε ομάδες που προανέφεραν έχουν προσωπικότητες και είναι φαβορί για την πεντάδα. Άλλες θα ανέβουν, μια θα παίξει μπαράζ με ομάδα της Σούπερ Λίγκα και άλλες δυο δυστυχώς θα μείνουν σε αυτή την κατηγορία. Οι δυο ομάδες του Βόλου, η Κέρκυρα και ο Ηρακλής έχουν ιστορία, εμπειρία και γνώση για να διαχειριστούν την κατάσταση. Ειδικά για τη Νίκη, θα έλεγα ότι έχει δυο όπλα, τον προπονητή, Αλέκο Βοσνιάδη, που κάνει εξαιρετική δουλειά και πήρε πέρυσι το πρωτάθλημα με τον Απόλλωνα Σμύρνης, αλλά και την περσινή εμπειρία στα πλέι οφ».
Περί Ηρακλή…
Ο Γιώργος Στράντζαλης δε μπορούσε να μην κάνει ιδιαίτερη μνεία στον Ηρακλή, την ομάδα που υπηρέτησε σε Γ΄ και Β΄ Εθνική, εκφράζοντας την επιθυμία να κάνει το βήμα επιστροφής στη Σούπερ Λίγκα: «Ο Ηρακλής ταλαιπωρήθηκε πολύ την τελευταία τριετία σε χαμηλότερες κατηγορίες από την Α΄ Εθνική, μακάρι να ήρθε η ώρα να γυρίσει στη φυσική του θέση, εκεί που όλοι προσδοκούν. Έκανε μεγάλη προσπάθεια φέτος, με αρνητικά οικονομικά δεδομένα. Παρά το βαθμολογικό μειονέκτημα, ελπίζω να τα καταφέρει. Αξίζουν μπράβο σε όλους τους συντελεστές της προσπάθειας. Ο Ηρακλής, όπως και η Νίκη, παίζει επιθετικά. Είναι ομάδα που έχει ανάπτυξη, κατοχή, κυκλοφορία, καλές εναλλαγές και δημιουργεί ευκαιρίες. Το πρόβλημά του είναι στην άμυνα. Αν δε το είχε, θα ήταν ήδη ψηλότερα. Το όπλο του είναι η στήριξη των παικτών στον προπονητή, τον Όγιος. Είναι μεγάλο κίνητρο να πηγαίνεις στη μάχη ενωμένος σαν γροθιά και με αυτοπεποίθηση.
Ο Ηρακλής θεωρητικά μπορεί να κάνει το «3Χ3» με Φωστήρα, Χανιά και Ψαχνά. Είναι ευκαιρία να πλησιάσει την δυάδα και μετά να τα παίξει όλα για όλα. Με ένα σερί νικών, θα φροντίσει μετά να έχει τις λιγότερες απώλειες στα τέσσερα κομβικά ματς, τους τελικούς με τους δυο πρωτοπόρους, με Κέρκυρα και Ολυμπιακό Βόλου, εντός και εκτός. Σίγουρα εκεί πρέπει να κάνει αρκετές νίκες, αν θέλει να καλύψει τη διαφορά στην κατάταξη και να τους προσπεράσει».
…και ο αντίπαλος από τη Σούπερ Λίγκα
Όσο για το μπαράζ του τρίτου με την ομάδα που θα προέρχεται από τη Σούπερ Λίγκα; «Είναι και αυτή μια καινοτομία. Δε μπορούμε να πούμε πολλά τώρα, πρέπει να δούμε ποια θα είναι η ομάδα της Α΄ Εθνικής και ποια εκείνη της Β΄. Για την ομάδα της Football League ίσως αβαντάζ είναι η συγκριτικά μικρότερη πίεση. Η ψυχολογία μετρά και ενίοτε οι θεωρητικά μεγαλύτερες ομάδες, από παραπάνω κατηγορία, υποτιμούν τις μικρότερου βεληνεκούς. Επίσης, δε θεωρώ πιο κουρασμένη την ομάδα της Football league λόγω των 14 αγώνων μπαράζ. Ίσως είναι καλύτερα, να είναι πιο έτοιμη αγωνιστικά και ψυχολογικά, παρά να προσπαθεί μεγάλο διάστημα να είναι σε εγρήγορση και να μη χαλαρώνει».

Exit mobile version