«Καθαρίζει» την άνοδο η Λάρισα, 1-4 στην Κοζάνη (vid)

Δεν… αστειεύεται άλλο η ΑΕΛ, που όταν έσφιξε ο κλοιός έκανε επίδειξη δύναμης στο ντέρμπι κορυφής, νικώντας εύκολα εκτός έδρας τους ερυθρόλευκους με… σούπερ Πατινιώτη (χατ τρικ και ασίστ) και στέλνοντας μήνυμα υπεροχής.

Ντέρμπι στα χαρτιά αποδείχθηκε η αναμέτρηση της δεύτερης Κοζάνης με την πρωτοπόρο Λάρισα. Η ΑΕΛ έκανε «πάρτι» και… περίπατο στη δυτική Μακεδονία, φτάνοντας στο ξέσπασμα που τόσο έψαχνε μετά από δυο «γκέλες» με Πυρσό Γρεβενών και Οικονόμο Τσαριτσάνης. Το τελικό 1-4 μαρτυρά την απόλυτη υπεροχή των βυσσινί, που σε μια κρίσιμη καμπή… έκοψαν τα «δώρα» και βρίσκονται πλέον ακόμα πιο κοντά στην άνοδο. Στην αντίπερα όχθη, οι Κοζανίτες «προσγειώθηκαν» και έχασαν τη φόρα τους, μπροστά σε 2500 φίλους τους που έφυγαν απογοητευμένοι (με νίκη η απόσταση των δυο ομάδων θα πήγαινε στους δυο πόντους και θα παιζόταν… θρίλερ), με την πρώτη ήττα στο δεύτερο γύρο και ένα εντυπωσιακό αήττητο σερί 12 αγώνων, πέφτοντας στο τρίτο σκαλί, καθώς τους προσπέρασε ο Οικονόμος. Οι γηπεδούχοι έδειξαν αγχωμένοι, κάνοντας πολλά λάθη στα μετόπισθεν, για να υποκύψουν στην ανωτερότητα των Θεσσαλών.
Απόλυτος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Παναγιώτη Τζαναβάρα, που ξεδίπλωσε στο χορτάρι ποιότητα και εμπειρία, ήταν ο Θανάσης Πατινιώτης, ο οποίος «σέρβιρε» το πρώτο γκολ, στο 4΄ στον Πλάτωνα Καρακατσάνη (0-1), ενώ πέτυχε τα άλλα τρία, δίνοντας προσωπικό σόου. Ο νεαρός χαφ στο 45΄ έκανε το 0-2 με πλασέ μετά από ασίστ του Γκούρτσα, στο 63΄ πέτυχε το 0-3 με σουτ μετά από πάσα του Νεμπεγλέρα, ενώ στο 87΄ σημείωσε το 0-4 μετά από πάσα του Μπλέντι. Η Κοζάνη απλώς πέτυχε το γκολ της τιμής στο 89΄ με κεφαλιά του Μαλούτα, μετά από σέντρα του Βασίλιεβιτς, για το τελικό 1-4. Οι ερυθρόλευκοι είχαν και άλλες ευκαιρίες, όπως με τον Γιάννη Τσικόπουλο στο 22΄ (σουτ σε Σικαλιά) και 38΄ (σουτ άουτ), ενώ στο 71΄ ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Γ. Τσικόπουλου από τον Μήτση. Διαιτητής ήταν ο Μπαλατσούκας (Θεσπρωτίας).
KOZANH: Αμπατζίδης, Μπουλγκουρίδης, Τραυλός, Βασίλιεβιτς, Κάλφας, Καραμπατζάκης, Γ. Τσικόπουλος, Η. Τσικόπουλος (66′ Μαλούτας), Πιπινίκας, Ταφαρλής (77′ Ντεμιράϊ), Ματούλας (58′ Δημ. Παπαδόπουλος).
ΛΑΡΙΣΑ: Σικαλιάς, Καρανίκας, Μήτσης, Σαββίδης, Ρούσσης, Νεμπεγλέρας (87′ Κορομηλάς), Πατινιώτης, Τσεμπερίδης, Στεφανίδης (82′ Μπουσινάκης), Γκούρτσας, Καρακατσάνης (66′ Μπλέντι).

Exit mobile version