Είχε γρήγορες απαντήσεις ο Ηρακλής

Συνήλθε σύντομα ο «Γηραιός» μετά το 0-1 της Ζακύνθου και ανέτρεψε τα δεδομένα στο πρώτο μέρος με Τσιλιανίδη-Πουρτουλίδη, μπαίνοντας στα πλέι οφ. Τραυματίστηκαν Ζάχορα, Τάι, Πουρτουλίδης.

Γύρισε από την… κόλαση ο Ηρακλής, που μετά τις ήττες από Αιγινιακό και Καρδίτσα είδε πιο έντονα το φάσμα της αποτυχίας να πλησιάζει, όταν η Ζάκυνθος έκανε το 0-1 το Σάββατο στο Καυτανζόγλειο, στο 20΄ με πλασέ του Σολφερίνο. Η ομάδα του Γκιγέρμο Όγιος έδειξε ψυχραιμία, δεν πανικοβλήθηκε και ευτύχησε να φτάσει στην ολική επαναφορά από το πρώτο μέρος, με τους Τσιλιανίδη και Πουρτουλίδη στο εξάλεπτο 28-34, διώχνοντας τα… σύννεφα. Έτσι, οι κυανόλευκοι δίνουν ραντεβού στα πλέι οφ με στόχο την επάνοδο στη Σούπερ Λίγκα.
Η πρώτη ευκαιρία ήρθε στο 11΄ για τους γηπεδούχους, με την κεφαλιά του Ζάχορα σε σέντρα του Κουρούπη να περνά άουτ. Στο 18΄ ο Ξενοδόχοφ είπε «όχι» στον Τάι, ενώ δυο λεπτά μετά ήρθε η ψυχρολουσία, όταν ο Σολφερίνο πέτυχε το 0-1 για τους νησιώτες με κοντινό πλασέ, μετά από μπαλιά του Ρούγιοβιτς, κόντρα στη ροή του ματς. Στο 22΄ το φάουλ του Ζάχορα πέρασε άουτ και στο 23΄ ο Πουρτουλίδης σπατάλησε ακόμα μια ευκαιρία. Στο 28΄ ο Κοσμάς Τσιλιανίδης με πλασέ ισοφάρισε σε 1-1 για τον Ηρακλή, που δεν έμεινε εκεί, φτάνοντας στο 34΄ στο 2-1, με γκολ πέναλτι του Πουρτουλίδη, το οποίο κέρδισε ο Ονουάτσι.
Στο δεύτερο μέρος, ο «Γηραιός» έκανε συντήρηση και στο 48΄ η σέντρα-σουτ του Πουρτουλίδη βρήκε το δοκάρι και πέρασε άουτ. Στο 61΄ ο έμπειρος μέσος σούταρε λίγο άουτ και δυο λεπτά μετά τον Ξενοδόχοφ. Στο 77΄ και το 79΄ ήταν σειρά του Τσιλιανίδη να χάσει δυο ευκαιρίες και κάπως έτσι «έκλεισε» το παιχνίδι, με τους κυανόλευκους να σφραγίζουν την είσοδο στα μπαράζ ανόδου δίκαια, παρά τα προσωρινά… καρδιοχτύπια. Αξίζει να σημειωθεί ότι αναγκαστικές αλλαγές για τον Ηρακλή έγιναν οι Τάι, Ζάχορα και Πουρτουλίδης. Διαιτητής ήταν ο Φωτιάδης (Σερρών).
HΡΑΚΛΗΣ: Κολίτσι, Μπουκουβάλας, Κουρούπης, Παπαστεριανός, Σαββίδης, Ιντζόγλου, Τάι (55′ Κουρδάκης), Πουρτουλίδης (89′ Σαράφογλου), Τσιλιανίδης, Ονουάτσι, Ζάχορα (80′ Σκόρτσα).
ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Ξενοδόχοφ (88′ Λειβαδιώτης), Φωτιάς, Αποστόλου, Σολφερίνο, Οικονόμου, Τσερκετάνι, Τορεζάνι, Σκαθαρούδης, Ρούγιοβιτς (54′ Οττα), Μπίρης, Κυριακίδης (66′ Πετράκος).

Exit mobile version