«Ναυάγιο» Πανσερραϊκού στους Αμπελόκηπους

Αυτοκτόνησαν τα «λιοντάρια» στη Θεσσαλονίκη, χάνοντας 2-1 από τον Ηρακλή και σπαταλώντας σωρεία ευκαιριών. Στο «μείον τέσσερα» από τον Αγροτικό Αστέρα.

Οδυνηρή ήττα εκτός… προγράμματος γνώρισε ο Πανσερραϊκός, με 2-1 από τον Ηρακλή Αμπελοκήπων εκτός έδρας. Η ομάδα του Ανδρέα Παντζιαρά είδε να εφαρμόζεται σε βάρος της ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου, για σωρεία χαμένων ευκαιριών και… τιμωρία. Τα «λιοντάρια» πλήρωσαν την επιθετική αφλογιστία τους και έφυγαν από τη Θεσσαλονίκη με άδεια χέρια. Έτσι, οι Σερραίοι έχασαν την ευκαιρία να πλησιάσουν τον Αγροτικό Αστέρα, που έχανε έδαφος στην Πετρούσα (0-0) και έτσι η απόσταση από την κορυφή αυξήθηκε στους τέσσερις βαθμούς, εννιά στροφές πριν το φινάλε. Απογοητεύοντας τους περίπου 200 εκδηλωτικούς φιλάθλους τους.
Οι απουσίες των Γκόγκα, Τάντιτς, Γαλακτερού επηρέασαν τους ερυθρόλευκους, που είχαν για πρώτη φορά στα δοκάρια το νεαρό Μπίμπη αντί του Τοπαλίδη. Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα του Ιερόθεου Γιαμουρίδη με ηγέτες τον γκολκίπερ Ζιάκα (έδειχνε ανίκητος) και τον Ζγκούρι στην επίθεση (ένα γκολ και μια ασίστ) έκανε άλμα σωτηρίας και μπορεί να παινευτεί ότι «έφραξε» το δρόμο και στο άλλο φαβορί της ανόδου, μετά τις δυο φετινές ισοπαλίες με τον Αγροτικό.
Το φιλμ του αγώνα
Στο 8΄ ο Ζιάκας έκανε την πρώτη επέμβαση σε κεφαλιά του Μπονέρη από κοντά, ενώ στο 25΄ ο νεαρός πορτιέρο των κυανόλευκων έδιωξε δύσκολα με το ένα χέρι το σουτ του Ασλανίδη. Στο 28΄ το φάουλ του Γκιαούρη για τους φιλοξενούμενους πέρασε άουτ, ενώ στο 32΄ ο Παναγιώτης Ζιάκας έδιωξε σε κόρνερ το φάουλ του Τσαούση. Στο 40΄ ο τερματοφύλακας του Ηρακλή Αμπελοκήπων εκτινάχθηκε και έκανε την επέμβαση του αγώνα σε γυριστή κεφαλιά του Κωνσταντινίδη στο «Γ», ενώ στο 41΄ το ρεσιτάλ ευκαιριών για τον Πανσερραϊκό συνεχίστηκε, με το φαλτσαριστό πλασέ του Γιαννόπουλου από το ύψος της περιοχής να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι και να περνά άουτ. Σα να μην έφτανε αυτό, στο 42΄ και κόντρα στη ροή του ματς η ομάδα της δυτικής Θεσσαλονίκης έκανε το 1-0, με κοντινό πλασέ του Αντώνη Ζγκούρι σε φάουλ-γέμισμα του Γκιαούρη και αδράνεια της άμυνας, με τα «λιοντάρια» να διαμαρτύρονται έντονα στον Σελεμίδη (Πέλλας) για χέρι του σκόρερ στο κοντρόλ που προηγήθηκε. Στο 43΄ ο Κατσαβάκης σούταρε άουτ και στο 60΄ η ομάδα των Αμπελοκήπων έφτασε στο 2-0 σε αντεπίθεση, με κοντινό πλασέ του Παπαϊωάννου σε κενό τέρμα, ύστερα από ωραία ατομική ενέργεια και πάσα πάρε-βάλε του Ζγκούρι από αριστερά. Στο 67΄ ο Ζιάκας όρθωσε νέο… απαγορευτικό σε σουτ του Σ. Τσιμίκα, με τον Κράββαρη να έχει γυριστή κεφαλιά λίγο άουτ πέντε λεπτά μετά. Στο 73΄ το σουτ του Κατσαβάκη από καλή θέση πέρασε λίγο άουτ και στο 75΄ ο Μπίμπης έδιωξε δύσκολα στη γωνία του το φάουλ του Γκιαούρη. Στο 77΄ οι αμυνόμενοι έσωσαν στη γραμμή το σουτ του Κ. Τσιμίκα και στο 85΄ οι Σερραίοι απλώς μείωσαν στο τελικό 2-1, με κοντινή προβολή του προωθημένου Κατσαβάκη, μέσα σε όμιλο παικτών. Στο 88΄ ο αφύλακτος Κωνσταντινίδης πλάσαρε στον… ηρωικό Ζιάκα και στο 93΄ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Δαμιανός Τριανταφύλλου.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ: Ζιάκας, Παπαϊωάννου, Γκιαούρης, Σακαλής, Πομάκης, Νικολίτσας, Καρατζάογλου, Ξανθόπουλος, Αλεξόπουλος, Ζγκούρι (92΄ Αθανασιάδης), Βεϊδαμενίδης (79΄ Τζιόλης).
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Μπίμπης, Τριανταφύλλου, Τσαούσης, Μιλένκοβιτς, Κατσαβάκης, Ρούμπος (66΄ Κ. Τσιμίκας), Σ. Τσιμίκας, Γιαννόπουλος, Ασλανίδης (37΄ Γεωργιάδης), Κωνσταντινίδης, Μπονέρης (56΄ Κράββαρης).

Exit mobile version