Για μια θέση στον ήλιο

Φουντώνει η μάχη στο Βορρά για ένα εισιτήριο για τα πλέι οφ της Football League, στα οποία δείχνουν… ρεζερβέ Κέρκυρα και Νίκη Βόλου, ενώ Ηρακλής και Αιγινιακός θέλουν να διατηρήσουν το αβαντάζ έναντι της Αναγέννησης Καρδίτσας τρεις στροφές πριν το φινάλε.

Στην κόψη του ξυραφιού. Τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας, οι ισορροπίες δείχνουν λεπτές για τη μάχη της συμμετοχής στα πλέι οφ και κάθε λάθος κοστίζει. Στο Βόρειο όμιλο της Football League ξεκάθαρο αβαντάζ δείχνουν να έχουν ήδη (εδώ και καιρό δηλαδή…) δυο από τις τέσσερις ομάδες που θα πάρουν μέρος.
Οι… σίγουροι
Η πρωτοπόρος Κέρκυρα, που με 50 βαθμούς και στο «+9» από την πέμπτη Καρδίτσα δεν… προλαβαίνει να «αυτοκτονήσει» σε τρεις αγωνιστικές! Όπως και η δεύτερη Νίκη Βόλου, που με 47 βαθμούς, θέλει τις τελευταίες «πινελιές» και ελάχιστα… μερεμέτια, για να «κλειδώσει» και εκείνη την παρουσία της στα μπαράζ ανόδου. Ειδικά αν την Κυριακή φύγει με το διπλό από την έδρα της ουραγού Αναγέννησης Γιαννιτσών και υποδεχόμενη ακολούθως στο «σπίτι» της διαδοχικά Βατανιακό και Αναγέννηση Καρδίτσας.
Ένας στην… απέξω
Ακολούθως, αν θεωρήσουμε ότι το «τρένο» έχει χαθεί για ένα γκρουπ ομάδων, όπως Τύρναβος, Εθνικός Γαζώρου, Ζάκυνθος και Απόλλων Καλαμαριάς, το ενδιαφέρον εστιάζεται για τις δυο τελευταίες ομάδες της… πολυθρόνας που χωρά τέσσερις. Οι μνηστήρες είναι λοιπόν τρεις, με τους δυο να χαμογελούν, έχοντας δικαίωμα στο όνειρο στο μίνι μαραθώνιο 14 αγωνιστικών που θα ακολουθήσει (μαζί με τους τέσσερις πρωτοπόρους του νότου, με τους δυο πρώτους της σχηματιζόμενης οκτάδας να ανεβαίνουν και τον τρίτο να παίζει μπαράζ με τον 16ο της Σούπερ Λίγκα) και έναν να μένει εκτός… νυμφώνος και με απωθημένα.
Συγκεκριμένα, οι τρεις διεκδικητές των πλέι οφ είναι οι Ηρακλής, Αιγινιακός και Αναγέννηση Καρδίτσας. Αναλυτικά οι πόντοι και το πρόγραμμα κάθε ομάδας:
ΗΡΑΚΛΗΣ-45 ΒΑΘΜΟΙ
24η: Αιγινιακός εκτός, 25η: Αναγέννηση Καρδίτσας εκτός, 26: Ζάκυνθος εντός.
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ-42 ΒΑΘΜΟΙ
24η: Ηρακλής εντός, 25η: Ζάκυνθος εκτός, 26η: Καβάλα εντός.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-41 BΑΘΜΟΙ
24η: Βατανιακός εκτός, 25η: Ηρακλής εντός, 26η: Νίκη Βόλου εκτός.
Σχόλιο-πρόβλεψη
Η αμέσως επόμενη αγωνιστική και το αποτέλεσμα του Αιγινιακός-Ηρακλής και του Βατανιακός-Καρδίτσα θα κρίνουν πολλά. Ο φορμαρισμένος «Γηραιός» (σερί νίκες με Κέρκυρα-Απόλλωνα) έχει αβαντάζ τον κόσμο, το βάρος της φανέλας και το… μαξιλάρι των βαθμών, αλλά και τους δυο βασικούς ανταγωνιστές του διαδοχικά εκτός έδρας, θέλοντας να κάνει… φιέστα στο φινάλε, με τη Ζάκυνθο στο Καυτανζόγλειο. Ένα διπλό σε Αιγίνιο ή Καρδίτσα ή δυο ισοπαλίες, αναμένεται να του επαρκέσουν.
Όσο για τον Αιγινιακό, επίσης διανύει «τρελή» φόρμα, έχει… ξεχάσει πότε έχασε τελευταία φορά και αν κερδίσει τον Ηρακλή στο «Γιάννης Παραλυκίδης» δεν χάνει το στόχο, έχοντας στη συνέχεια τα δυο πιο βατά θεωρητικά ματς με Ζάκυνθο και Καβάλα. Οι… εξετάσεις λοιπόν για την ομάδα της Πιερίας είναι την Κυριακή, που καλείται να μη… χύσει το γάλα και να «σφραγίσει» την εντυπωσιακή πορεία πρωταθλητισμού του δεύτερου γύρου. Αν τα καταφέρει, το γκολ του Κουτσοσπύρου στο πρόσφατο 1-1 στην Καρδίτσα θα έχει αποδειχθεί κάτι παραπάνω από… χρυσάφι.
Τέλος, η Αναγέννηση δείχνει προς το παρόν το αουτσάιντερ βαθμολογικά, αφού δεν κρατά την τύχη στα χέρια της, αλλά αρκετά ίσως αλλάξουν άμεσα. Αν για παράδειγμα φύγει με διπλό από την έδρα του Βατανιακού και την ίδια ώρα ο Αιγινιακός δεν κερδίσει τον Ηρακλή (τότε προσπερνά τους Πιερείς). Πάντως, ακόμα και αν βρεθούν προσωρινά τέταρτοι οι Θεσσαλοί, ουδείς μπορεί να… προσυπογράψει ότι θα παραμείνουν εκεί, έχοντας ακολούθως δυο ματς-φωτιά, με Ηρακλή εντός και Νίκη Βόλου εκτός. Όποιος αντέξει…

Exit mobile version