Αλλάζει το σκηνικό των πλέι οφ η ισοπαλία του Πανιωνίου!

Ο Πανιώνιος κατάφερε να αποσπάσει το Χ από τον ΠΑΣ Γιάννινα μέσα στους “Ζωσιμάδες” κλείνοντας την αυλαία της 27ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, αλλάζοντας, έστω και παροδικά, την βαθμολογία του μίνι πρωταθλήματος που θα ακολουθήσει .

Μέχρι πριν τη διεξαγωγή του αγώνα ανάμεσα στον ΠΑΣ και τον Πανιώνιο, η ΑΕΚ απείχε 13 πόντους από τον πέμπτο Πανιώνιο, διαφορά, δηλαδή, που της έδινε το προνόμιο της εκκίνησης των πλέι οφ από την κορυφή με 3 βαθμούς στο «τσεπάκι» της. Θα ακολουθούσε ο Παναθηναϊκός με 2 βαθμούς, ο ΠΑΟΚ με 1 και οι Νεοσμυρνιώτες με κανέναν βαθμό.

Μετά την ισοπαλία του Πανιωνίου στα Γιάννινα, εάν τα πλέι οφ ξεκινούσαν σήμερα, η ΑΕΚ θα έμπαινε στη μάχη με 2 βαθμούς, ενώ και ο Παναθηναϊκός θα έπεφτε στον 1, ισοβαθμώντας με τον ΠΑΟΚ. Ο Πανιώνιος θα παρέμενε με κανέναν βαθμό, καθώς η 5η θέση που οδηγεί την ομάδα στα πλέι οφ δεν ανταμοίβεται με κάποιον βαθμό. Με λίγα λόγια, η ομάδα της Νέας Σμύρνης, όχι μόνο κατάφερε να κάνει ένα σημαντικό βήμα για την είσοδό της στα πλέι οφ, αλλά έβαλε δύσκολα και στους τρεις ανταγωνιστές της, δείχνοντας πως ο δρόμος για τη κατάκτηση της πρώτης θέσης στο μίνι πρωτάθλημα θα ναι μακρύς και δύσκολος.

Επιμέλεια: Χάρης Σπυρόπουλος

Exit mobile version